(Ανανέωση 20:40) Τρεις εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί  ελαφρά από την φωτιά στο διυλιστήριο της Motor Oil που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και η οποία είναι σε ύφεση σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Motor Oil για τη φωτιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια είναι:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.

Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (17/9) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους της Κορινθίας, δίπλα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Μια δυνατή έκρηξη συντάραξε τον τομέα διυλίσεων και ακολούθησε μεγάλη πυρκαγιά.

Ελπίδα όλων είναι να υπάρξει σύντομα κατάσβεση και χωρίς θύματα, καθώς η υπόθεση “Motor Oil” δεν είναι μια απλή βιομηχανική εγκατάσταση: Είναι η οικονομική «καρδιά» της ελληνικής βιομηχανίας και η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνεχώς φθάνουν ενισχύσεις.

Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές ούτε για τραυματίες, ούτε για εγκαυματίες.

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Hellenic Train, διεκόπη η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα μεταξύ Κινέτας – Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του Ο.Σ.Ε, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!