ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Φωτιά σε Μεγαλόπολη, Αχαΐα και Αργολίδα – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου: Εκκενώνονται περιοχές (φωτό) (upd)

Στα 10 χιλιόμετρα έχει φτάσει η έκταση του μετώπου στην Αχαΐα

Φωτιά σε Μεγαλόπολη, Αχαΐα και Αργολίδα – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου: Εκκενώνονται περιοχές (φωτό) (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 14:05) Μαίνονται πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας.

Τα τρια μεγαλύτερα μέτωπα φωτιάς που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική είναι αυτή τη στιγμή στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που ξέσπασε στο Μαύρο Λιθάρι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ήχησε και το 112, που αναφέρει: «Παραμένετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Εκκενώνεται κατασκήνωση στη Λάκκα Αναβύσσου

Μόλις εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι οι Αρχές εξέδωσαν εντολή προληπτικής εκκένωσης της κατασκήνωσης που βρίσκεται στη Λάκκα Αναβύσσου για την ασφάλεια των παιδιών.

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού καθώς και εναέρια μέσα.

Στην Αργολίδα, η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στην περιοχή Λύρκεια και καίει δασική έκταση. Για τη φωτιά ενεργοποιήθηκε και μήνυμα του 112 και αναφέρει πως πρόκειται για δασική πυρκαγιά και καλεί τους κατοίκους Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο να απομακρυνθούν προς Λύρκεια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος δρουν 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Στην Αρκαδία, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Μεγαλόπολη και στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 51 πυροσβέστες και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Για την φωτιά στη Μεγαλόπολη ήχησε και το 112 για τους κατοίκους του Χωρέμη, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Βελιγοστή.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και από το πρωί όλη η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Λίγο πριν τη 1 φωτιά ξέσπασε στην Κερατέα στον οικισμό Φέριζα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε οικόπεδα και στο σημείο δρουν 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες.

Η συγκεκριμένη φωτιά δεν φαίνεται να εμπνέει σοβαρή ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιο δύσκολα μέτωπα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε Κρανίδι και Αχαΐα. 

Η πυρκαγιά στην Αχαΐα εκδηλώθηκε στο Μαστραντώνη Τριταίας. νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε επιφυλακή στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τον οικισμό.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 72 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωρία Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.