ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Απίστευτο: Έστειλαν μήνυμα από το 112 για πυρκαγιά που δεν υπήρχε! – Τι απαντά η πυροσβεστική (upd)

Το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία φωτιά επιβεβαίωσε στο Ράδιο Θήβα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χωστίων Μάκης Δέδες

Απίστευτο: Έστειλαν μήνυμα από το 112 για πυρκαγιά που δεν υπήρχε! – Τι απαντά η πυροσβεστική (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 16:46) Οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε φωτιά στον Πρόδρομο στη Βοιωτία, όμως το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα.

Το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία φωτιά επιβεβαίωσε στο Ράδιο Θήβα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χωστίων Μάκης Δέδες.

Όπως είπε «κάποιος από την περιοχή κάλεσε την Πυροσβεστική και ανέφερε ότι βλέπει φωτιά ενδιάμεσα στα Χωριά Πρόδρομο και Δομβραίνα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 χωρίς όμως να εντοπίζεται καμία εστία φωτιάς».

«Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό» αναφέρουν πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με το 112 που στάλθηκε στους κατοίκους του Προδρόμου Βοιωτίας χωρίς να υπάρχει φωτιά.

«Το 112 ετοιμότητας στον Πρόδρομο Βοιωτίας ήχησε προληπτικά έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού. Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος στις 15:58 από πολίτη, που εργάζεται σε επιχείρηση της περιοχής. Η καταγγελία μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία που έδειχνε εκ πρώτης όψεως ένα πυκνό νέφος πλησίον του οικισμού. Η Πυροσβεστική, όπως πάντα, κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε τη μη ύπαρξη συμβάντος. Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό» σημειώνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.