ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάρνηθα (upd)

Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάρνηθα (upd)

(ανανέωση από αρχική δημοσίευση 15:25)

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) στην Πάρνηθα δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εστία της φωτιάς εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής και πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

«Έπειτα από 2,5 ώρες η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Η μάχη δεν τελείωσε, έχει δρόμο όλη τη νύχτα» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Από μη εξακριβωμένα αίτια ξεκίνησε η πυρκαγιά, με το πιθανότερο σενάριο να είναι από έκρηξη μετασχηματιστή σε πυλώνα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, πληροφορία που διαψεύδει η ΔΕΔΔΗΕ.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Λίγο πριν τις 16:00 ήχησε το 112 με το μήνυμα «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η Τροχαία επίσης διενήργησε εκτροπές κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

1) στον κόμβο Μαλακάσας στο ύψος Σφενδαλη,

2) επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας,

3) επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου,

4) Ιπποκράτους και Λ. Τυρταιου,

5) Τατοΐου και Χλόης.

🔥Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Κατσιμιδι Πάρνηθας διενεργούνται εκτροπές: 1) επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουριου, 2) Ιπποκράτους και Λ. Τυρταιου, 3) Τατοΐου και Χλοης και 4) στη γέφυρα Βαρυμπόμπης

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) June 29, 2024

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη, στον στον Ασπρόπυργο.

Η γενική γραμματεία έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα «112» ζητώντας από όσους βρίσκονται την Νέα Ζωή να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου, 12 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Φλόγες έκαψαν χαμηλή βλάστηση και στη Λέσβο, στη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής στον δρόμο προς την Καλλονή.

Η εστία δεν προβληματίζει ιδιαίτερα την πυροσβεστική που επιχειρεί με 19 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σύμφωνα με τον χάρτη της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.