ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ποια αντιπυρική οργάνωση; Η βροχή έσβησε τελικά τη φωτιά που έκαιγε για μια εβδομάδα στο όρος Φαλακρό!

Η φύση έδωσε τελικά τη λύση για τη μεγάλη πυρκαγιά

Ποια αντιπυρική οργάνωση; Η βροχή έσβησε τελικά τη φωτιά που έκαιγε για μια εβδομάδα στο όρος Φαλακρό!

Η ισχυρή βροχή που έπεσε στην περιοχή της Δράμας το μεσημέρι της Τρίτης κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που έκαιγε επί μια εβδομάδα στο Φαλακρό όρος.

Η πυρκαγιά είχε προκαλέσει σοβαρές οικολογικές ζημιές, καίγοντας πάνω από 11.000 στρέμματα δασικής γης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Μιχάλης Μουρβετίδης, ανέφερε ότι η αποχώρηση των δύο ελικοπτέρων που επιχείρησαν την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή άφησε τη φωτιά ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα οι εστίες να φουντώσουν και να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές.

Εξήγησε ότι οι επίγειες δυνάμεις ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν τη φωτιά λόγω του δύσβατου εδάφους.

Παρά τις προσπάθειες της Περιφέρειας με τη χρήση μηχανημάτων για το άνοιγμα ζωνών, η κατάσταση δεν μπόρεσε να ελεγχθεί χωρίς την παρουσία εναέριων μέσων.

Μετά από πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς, την Κυριακή επέστρεψαν δύο ελικόπτερα και τη Δευτέρα προστέθηκαν ακόμη τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, βελτιώνοντας την εικόνα της φωτιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βροχή τελικά απέδειξε ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός «πυροσβέστης» φέρνοντας την πολυπόθητη ανακούφιση στην πληγείσα περιοχή και θέτοντας τέλος στην οικολογική καταστροφή που απειλούσε το Φαλακρό όρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.