Η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Πηνείας, στην Πελοπόννησο, ανησυχεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία που όπως φαίνεται θα δώσει ολονύχτια μάχη για την κατάσβεσή της.

Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, με πολλές απομακρύνσεις κατοίκων να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαστραντώνη Τριταίας Αχαΐας και έχει ήδη επεκταθεί στην Ηλεία.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, χαρακτήρισε την κατάσταση ως «δύσκολη» και ανέφερε ότι οι πυρκαγιές εξαπλώθηκαν ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων, που σε κάποιες περιπτώσεις «ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα».

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 120 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 43 οχήματα και 19 εναέρια μέσα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Αγία Βαρβάρα, Ράχη, Κατσουπριναίικα, Πανταζαίικα και άλλες περιοχές της Αχαΐας.

Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί προς ασφαλείς κατευθύνσεις όπως Κάλφα, Σκούρα και Πόρτες.

Η κατάσταση στα άλλα μέτωπα είναι καλύτερη.

Συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας είναι υπό έλεγχο, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Υπάρχει επίσης πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Ένας πυροσβέστης που μετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία εκτέθηκε στις φλόγες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.

Τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας είναι σε πλήρη επιφυλακή λόγω των πυρκαγιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού στο Σιμόπουλο Ηλείας, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Νίκου Ρουμελιώτη.