ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πύρινη «κόλαση» έζησε τη νύχτα η Ηλεία: Καταστράφηκαν κατοικίες – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πλέον ανακοίνωσε η Πυροσβεστική (upd)

Σοβαρές ζημιές υπέστη το σπίτι του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στα Χανάκια

Πύρινη «κόλαση» έζησε τη νύχτα η Ηλεία: Καταστράφηκαν κατοικίες – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πλέον ανακοίνωσε η Πυροσβεστική (upd)

Mία πύρινη «κόλαση» έζησαν χιλιάδες κάτοικοι σε Ηλεία και Αχαΐα, οι οποίοι πέρασαν μία εφιαλτική νύχτα.

Ωστόσο, αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χωρίς ενεργό μέτωπο, είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε αγροτοδασικές εκτάσεις και έχει προκαλέσει επίσης καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις αλλά και σε κατοικίες.

Σοβαρές ζημιές υπέστη το σπίτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, στα Χανάκια, τόπο καταγωγής της συζύγου του, από την μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Ηλεία.

Οι φλόγες από το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από το Αλποχώρι, μπήκαν μέσα στο οικόπεδο που βρίσκεται η οικία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, προκαλώντας φθορές εντός και εκτός του σπιτιού.

Η νύχτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα βασικά μέτωπα βρίσκονταν έξω από τους οικισμούς Λάτα και Πρόδρομο.

Από το πρωί σύμφωνα με το tempo24 το ενεργό μέτωπο βρίσκονταν στην περιοχή Σιμόπουλο, κινείται προς τον Λάτα Ηλείας.

Στην φωτιά επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το 112 ήχησε και πάλι για τους κατοίκους οι οποίοι βρίσκονται στις περιοχές Αντωναίικα και Λάτας και κλήθηκαν να πάνε προς Αμαλιάδα μέσω Σιμόπουλο.

Συνολικά εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά αφορούσαν την φωτιά στην Αχαΐα και τα υπόλοιπα την Ηλεία, όπου εκδηλώθηκε φωτιά λίγες ώρες αργότερα στις περιοχές Χανάκια, Μυρτιά και Αλεποχώρι, με τους κατοίκους να μιλούν για εμπρησμό.

Ενώ για αρκετή ώρα έμεινε κλειστή η εθνική οδός Πατρών-Πύργου.

Μέτωπα εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο και σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα, τα οποία όμως είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, καθώς και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα και η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής 21/6 στην Ύδρα, σε δύσβατο σημείο με δέντρα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

Η προσπάθεια για κατάσβεση γίνεται δια θαλάσσης, με σκάφος του Λιμενικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρεί και ελικόπτερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.