ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Εξερράγη ανεμογεννήτρια (φώτο-βίντεο)(upd)

Καίει την περιοχή μεταξύ των χωριών Πετριές και Κριεζά

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Εξερράγη ανεμογεννήτρια (φώτο-βίντεο)(upd)

(ανανέωση από αρχική δημοσίευση 17:08): Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Πετριές και Κριεζά στην Εύβοια.

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα, ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο μηνύματα εκκένωσης σε πρώτη φάση για Κριεζά και Κόσκινα και έπειτα για Πετριές. 

Ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν επίσης ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα. 

Έκρηξη σημειώθηκε επίσης σε ανεμογεννήτρια στην περιοχή των Πετριών, λόγω της φωτιάς.

Τα κομμάτια από την ανεμογεννήτρια που εξερράγη, έπεσαν δίπλα σε εθελοντές και στους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έχει τραυματιστεί ένας πυροσβέστης, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο κοντινό Κέντρο Υγείας. 453313388_882268410603090_1837878598062019389_n_1_dfa00.jpg

Αυτή την ώρα επιχειρούν 136 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων, 43 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα εκτελεί ρόλο εναέριου συντονισμού.

Κάτοικος της περιοχής δήλωνε νωρίτερα στο evima.gr, πως «η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες. Πρέπει να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα».

Σημειώνεται πως στο χωριό δεν υπάρχει πλέον ρεύμα. 

Στην περιοχή μεταβαίνει επίσης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.