ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Πυροσβεστική: Ξέσπασαν 45 αγροδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Φωτιά εκδηλώθηκε στο λόφο Φιλιπάππου στις 17:15

Πυροσβεστική: Ξέσπασαν 45 αγροδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν σαράντα πέντε αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Η εξαιρετικά επικίνδυνη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:20 στον Υμηττό, στην περιοχή των Γλυκών Νερών έθεσε σε μέγιστη κινητοποίηση τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να αποτρέψουν την εξάπλωσή της και κατάφεραν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2 ώρες. Επιχείρησαν 105 πυροσβέστες, με 6 ομάδες δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 26 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Την ώρα που εξελισσόταν η πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά εκδηλώθηκαν άλλες δύο φωτιές στην Αττική- και οι δύο στο Κορωπί- οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα από επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και 1 ελικόπτερο, καθώς και μια πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, η οποία ελέγχθηκε σε 45 λεπτά από 23 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Επιπλέον, στις 15:19 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μηλίτσα Μεσσηνίας. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Η πυρκαγιά και ελέγχθηκε σε 1 ώρα.

Στις 16:30, ξέσπασε φωτιά στην Κάτω Πορόια Σερρών. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 αεροσκάφος. Ελέγχθηκε σε 1,5 ώρα.

Φωτιά εκδηλώθηκε στο λόφο Φιλιπάππου στις 17:15. Αντιμετωπίστηκε σε 15 λεπτά από 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Κιάτο. Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.