ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρόδος: Μεγάλη φωτιά – Επιχειρούν 8 εναέρια μέσα

Η φωτιά ξέσπασε περί τις 14:30 στην περιοχή Μονόλιθος

Ρόδος: Μεγάλη φωτιά – Επιχειρούν 8 εναέρια μέσα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος στη Ρόδο και επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και συγκεκριμένα 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Επίσης συνδράμουν εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Η φωτιά είναι δύσβατο σημείο, ενώ πνέουν και δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη καθώς το σημείο που έχει εκδηλωθεί είναι δύσβατο, ενώ στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι και η κατεύθυνση που δείχνει να έχει πάρει είναι προς το δάσος της Κυμισάλας.

Πυκνός καπνός είναι ορατός από το χωριό Μονόλιθος της Ρόδου, που προέρχεται από το μέτωπο της φωτιάς που λόγω και των ανέμων επεκτείνεται και μεγαλώνει πολύ γρήγορα.

Σε όλες τις εθελοντικές ομάδες του νησιού όπως και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει σημάνει συναγερμός και όλες οι δυνάμεις μεταβαίνουν εκεί ώστε σε συνδυασμό με τα εναέρια μέσα που ήδη πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος να καταφέρουν να την περιορίσουν και να την σβήσουν.

Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από Σιάνα προς Μονόλιθο.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου όπου αναφέρονται τα εξής:

“Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Μονολίθου. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εθελοντές, καθώς και εναέρια μέσα.

Επιτόπου έχουν σπεύσει ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Θωμάτος.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.