Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της η φωτιά σε Ηλεία και Αχαΐα καθώς προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα, εκτάσεις γης, αγροικίες και στάβλους συνολικά 35.000 στρέμματα γης κάηκαν εντελώς.

Βέβαια για την κυβέρνηση για ακόμα μια φορά τα έκαναν όλα καλά και σήμερα ο Β.Κικίλιας μοίραζε συγχαρητήρια για την… Κερατέα, αλλά για Αχαΐα και Ηλεία κουβέντα.

Περισσότερα από 35.000 στρέμματα γίνανε στάχτη μέσα σε 12 ώρες, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο χωριό Μαστραντώνη στην Αχαΐα, την περασμένη Παρασκευή (από την ώρα εκδήλωσής της 21.06.2024 στις 15:00 έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας 21.06.2024 στις 23:59), σύμφωνα με την Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME, της μονάδας Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Συγκεκριμένα, από ανάλυση δορυφορικών δεδομένων προκύπτει ότι στο παραπάνω χρονικό διάστημα ο εκτιμώμενος μέσος ρυθμός εξάπλωσης της πυρκαγιάς εκτιμάται μεγαλύτερος των 2.500 στρέμματα ανά ώρα.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε αγροτοδασική περιοχή, με τη φωτιά να επιβραδύνεται και τελικά να περιορίζεται όταν η κεφαλή της (νοτιοδυτικά) έφτασε σε περιοχή όπου κυριαρχούν αγροτικές καλλιέργειες.

Δείτε τη δορυφορική απεικόνιση της καταστροφής:

Στην Αχαΐα το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από την περιοχή Άνω Μαστραντώνη και μέσα σε λίγη ώρα επεκτάθηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, περνώντας από τα χωριά Σταυροδρόμι, Ράχη, Σκούρα, Γάλαρο, Αγία Βαρβάρα, Πανουτσέικα, Πανταζέικα, Μασουρέικα και Κάλφα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Κάλφας, καταστρέφοντας αρκετά σπίτια.

Στο χωριό Απιδούλα της Ήλιδας στην Ηλεία η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την εκκλησία του χωριού, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το χωριό Κάλφας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!