ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το μέτωπο της Αχαΐας πέρασε στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Βελτιώνεται η κατάσταση στο Κρανίδι (upd)

Ολονύχτια μάχη προβλέπεται για Αχαΐα και Ηλεία

Το μέτωπο της Αχαΐας πέρασε στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Βελτιώνεται η κατάσταση στο Κρανίδι (upd)

Δεύτερο «κύμα» πυρκαγιών έχει ξεσπάσει στη χώρα λίγο μετά από τις 17.00 το απόγευμα, με τις προσπάθειες κατάσβεσης να επικεντρώνονται στα μέτωπα της Αχαΐας και Κρανιδίου.

Καλύτερη είναι αργά το απόγευμα της Παρασκευής η εικόνα της φωτιάς που απείλησε για αρκετή ώρα το Κρανίδι.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην περιοχή είχαν απομείνει μερικές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για να τις σβήσουν.

Η  φωτιά  ξέσπασε στις 16:00 το μεσημέρι κοντά σε σπίτια και εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση της περιοχής προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό ότι υπάρχει προσωρινή βλάβη στο 112  και ενημέρωνε όσους βρίσκονται στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας να απομακρυνθούν προς Ερμιόνη.

Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 στάλθηκαν σε κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας. 

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα είναι πλέον πλήρως ανεξέλεγκτη.

Αρχικά οι φλόγες επεκτάθηκαν προς τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και πλέον πέρασαν και στον γειτονικό νομό Ηλείας, που ήδη αντιμετωπίζει άλλα πύρινα μέτωπα.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Επιπλέον οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Ακόμη μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.

Σε επιφυλακή ανεξαρτήτως εφημεριών έχουν τεθεί τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας, κατόπιν εντολής της 6ης ΥΠΕ. 

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 72 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη φωτιά στην περιοχή Γουλέμι, στη Φθιώτιδα.

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει δασική περιοχή.

Μεγάλη φωτιά μαίνεται επίσης  στην Ηλεία, με την Πατρών – Πύργου να είναι κλειστή.

Ξέσπασε στην περιοχή Φραγκοπήδημα, κοντά στον Πύργο και κινείται προς τα χωριά Χανάκια και Αλποχώρι, ενώ πλησιάζει και τη Μυρτιά. Κατόπιν, έκλεισε η εθνική οδός Πύργου- Πατρών. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Χανάκια και Αλποχώρι.

Ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του, από ανακοπή σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο οποίος είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση.

Λίγο νωρίτερα είχε φάει. Πιθανόν από την αποπνιχτική ατμόσφαιρα λόγω των φωτιάς έκανε εμετό, έπαθε αναρρόφηση και εξ αυτού ανακοπή.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Μαύρο Λιθάρι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Μόλις εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι οι Αρχές εξέδωσαν εντολή προληπτικής εκκένωσης της κατασκήνωσης που βρίσκεται στη Λάκκα Αναβύσσου για την ασφάλεια των παιδιών.

Φωτιά επίσης έχει ξεσπάσει κοντά στην περιοχή Λύρκεια και καίει δασική έκταση. Για τη φωτιά ενεργοποιήθηκε και μήνυμα του 112 και αναφέρει πως πρόκειται για δασική πυρκαγιά και καλεί τους κατοίκους Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο να απομακρυνθούν προς Λύρκεια.

Στην Αρκαδία, φωτιά είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στην Μεγαλόπολη και στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 51 πυροσβέστες και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Για την φωτιά στη Μεγαλόπολη ήχησε και το 112 για τους κατοίκους του Χωρέμη, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Βελιγοστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.