ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στα περίχωρα της Πάτρας κοντά στο Γηροκομείο (φώτο-βίντεο)

Εκκενώθηκαν Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ, Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στα περίχωρα της Πάτρας κοντά στο Γηροκομείο (φώτο-βίντεο)

(ανανέωση από αρχική δημοσίευση 14:32)

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομείου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, λίγο μετά τις 15:00 η φωτιά είχε περιοριστεί, ενώ στην περιοχή επιχειρούσαν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, στο σημείο έδρασαν 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ και το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο.

Παράλληλα μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μεταφέρθηκαν 8 παιδιά που φιλοξενούνται στον άδειο χώρο των χημειοθεραπειών, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο θα μεταφερθούν και ηλικιωμένοι από το Κωνσταντοπούλειο. 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ), το οποίο είχε ετοιμάσει χώρους υποδοχής για να διευκολύνει την εκκένωση της περιοχής και δέχτηκε πολίτες και οχήματα του ΕΚΑΒ, ενώ το στρατιωτικό προσωπικό συνδράμει και στην υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν.

Λίγο μετά τις 15.00 ήχησε ξανά το «112» στα κινητά των πολιτών που βρίσκονται στις περιοχές Αρόη και Παγώνα, να απομακρυνθούν προς Πάτρα: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Αρόη & Παγώνα Πατρών απομακρυνθείτε προς Πάτρα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα του «112».

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 14:15 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής ήχησε το 112.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Γηροκομείο #Πατρών απομακρυνθείτε προς #Εγλυκάδα #Πατρών (#Στρατόπεδο_ΚΕΤΧ)

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, το οποίο έχει εκκενωθεί από τους ασθενείς, λόγω της φωτιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφθασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

patra-fotia patra-fotia1
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
patra-fotia3
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.