ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Ύδρα: 17 τουρίστες προκάλεσαν την πυρκαγιά πετώντας πυροτεχνήματα από ιδιωτικό σκάφος! (upd)

Όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όταν δεν τα κατάφεραν αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν

Ύδρα: 17 τουρίστες προκάλεσαν την πυρκαγιά πετώντας πυροτεχνήματα από ιδιωτικό σκάφος! (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:10): Οργή επικρατεί στην Ύδρα εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από 17 τουρίστες επιβαίνοντες σε ιδιωτικό σκάφος,  από το οποίο πέταξαν πυροτεχνήματα στην παραλία Άγιος Νικόλαος.

Οι τουρίστες είχαν νοικιάσει το σκάφος. Φέρεται μάλιστα να υπάρχει κατάθεση καπετάνιου διπλανού σκάφους που βρισκόταν επίσης αρόδου στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και είδε το συμβάν.

Οι «μπουρλοτιέρηδες» της Ύδρας αναμένεται να δώσουν κατάθεση στο Λιμενικό Σώμα, στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική το πρωί του Σαββάτου η φωτιά στην περιοχή Μπίστι που εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο έχει καλύτερη εικόνα παρά τις διάσπαρτες εστίες και στο σημείο επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είναι όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.