Με λιτές αναφορές τα τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν το θέμα της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

“Ο Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη”, γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν “υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)”.

“Κρίσιμη συνάντηση στις ΗΠΑ! Συναντήθηκαν Ερντογάν και Μητσοτάκης”, γράφει η Milliyet. “Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Μετά την ομιλία του, ο πρόεδρος Ερντογάν πήγε στο Τουρκικό Σπίτι (Türkevi) και συνέχισε εκεί τις επαφές του. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

H Yeni Şafak από την πλευρά της έκανε αναφορά στην συνάντηση των δύο ηγετών, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, εντάσσοντάς τη στο πλαίσιο των συναντήσεων με διάφορους πολιτικούς ηγέτες που έχει ο Ερντογάν στον απόηχο της ομιλίας του στις ΗΠΑ.

“Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ , όπου ήρθε για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών”, γράφει η Aydinlik.

 “Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”, είναι ο τίτλος του πρακτορείου İHA.

“Ο Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), συνεχίζει τις επαφές του. Μετά την ομιλία του στη γενική συνέλευση, ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη στην έδρα του ΟΗΕ”, γράφει στο λιτό του κομμάτι το CNN Türk, όπως και το Haber 7.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του το TRT μιλά για “διπλωματικό πυρετό” στο τουρκικό κέντρο στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ο Ερντογάν συνομίλησε με τον Μητσοτάκη.