ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

«Κόκκινο» Μ.Λεπέν σε Ε.Μακρόν για αποστολή γαλλικού στρατού στην Ουκρανία: «Δεν θα το επιτρέψουμε»

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η ηγέτιδα της δεξιάς ξεκαθαρίζει στον πρόεδρο της Γαλλίας να μην κάνει κινήσεις καθώς δεν θα έχει πολιτική νομιμοποίηση

«Κόκκινο» Μ.Λεπέν σε Ε.Μακρόν για αποστολή γαλλικού στρατού στην Ουκρανία: «Δεν θα το επιτρέψουμε»

Ξεκάθαρο «κόκκινο» προς τον πρόεδρο της Γαλλίας έδειξε η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού (RN), Μαρίν Λεπέν, λέγοντας του ότι σε περίπτωση που το κόμμα της σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις βουλευτικές εκλογές δεν θα μπορεί να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Θυμίζουμε ότι ο Εθνικός Συναγερμός μαζί με τους Ρεπουμπλικανούς αναμένεται να καταλάβουν μαζί το 43% των ψήφων που σημαίνει ότι θα μπορούν να σχηματίσουν αυτόνομη κυβέρνηση και τότε το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας αλλάζει με ότι αυτό αφορά και για το τι θα μπορεί να κάνει ενέλεγκτα ο Ε.Μακρόν.

Ο τίτλος του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων είναι τιμητικός για τον πρόεδρο είπε σε συνέντευξή της η Λεπέν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτές οι αποφάσεις δεν είναι στο χέρι του Εμανουέλ Μακρόν – ή έστω μόνο σε αυτόν.

Πρόσθεσε ότι ο Ζορντάν Μπαρντελά, ο πρωθυπουργός που θα ηγηθεί μίας μελλοντικής κυβέρνησης του RN, «δεν έχει καμιά πρόθεση να καβγαδίσει [με τον πρόεδρο] αλλά έχει τις κόκκινες γραμμές του: ο πρόεδρος δεν θα μπορεί να στείλει στρατεύματα».

Οι δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής (ο δεύτερος γύρος θα γίνει στις 7 Ιουλίου) δείχνουν ότι ο Εθνικός Συναγερμός μόνος του συγκεντρώνει τουλάχιστον το 36%.

Η Λεπέν, είπε πάντως, ότι ο Μακρόν, σε περίπτωση νίκης του RN, θα αναγκαστεί να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα.

Σε αυτή την περίπτωση η Γαλλία θα βιώσει τουλάχιστον ως το 2027 ένα διάστημα συγκατοίκησης, δηλαδή προέδρου και πρωθυπουργού από διαφορετικές παρατάξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι από τους Ευρωπαίους ηγέτες που τάσσονται ανοιχτά και απόλυτα υπέρ της Ουκρανίας. Δεν έχει απορρίψει μάλιστα το ενδεχόμενο να στείλει στην Ουκρανία γαλλικά στρατεύματα «αν η Ρωσία αποφασίσει να πάει πιο μακριά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.