ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Τα ΕΑΣ αποσυντίθενται: Σε όλη την Ευρώπη «βρέχουν» παραγγελίες πυρομαχικών και στην μοναδική ελληνική βιομηχανία που τα κατασκευάζει «κρατάνε ομπρέλα»

Πλήρως απαξιωμένη η ελληνική αμυντική παραγωγή

Τα ΕΑΣ αποσυντίθενται: Σε όλη την Ευρώπη «βρέχουν» παραγγελίες πυρομαχικών και στην μοναδική ελληνική βιομηχανία που τα κατασκευάζει «κρατάνε ομπρέλα»

Κατηγορητήριο απηύθυνε η ΟΕΧΒΕ στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα το τελευταίο διάστημα. 

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αδυναμία των ΕΑΣ να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ζήτηση για πυρομαχικά που έχει δημιουργηθεί εντός του ΝΑΤΟ, λόγω της εκτεταμένης κακοδιοίκησης.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της, συγκεκριμένα αναφέρει:

«Παρά την αυξημένη διεθνή ζήτηση για πυρομαχικά, τα ΕΑΣ, λόγω της διοίκησής τους, έχουν καταδικαστεί στον ρόλο του «φτωχού συγγενή» με ταχεία ημερομηνία λήξης.

Η κρατική αμυντική βιομηχανία έχει αποσυρθεί από την παραγωγή μεταλλικών μερών και πυροσωλήνων για βλήματα 155 χλστ. και περιορίζεται μόνο στη γόμωση.

Το αντίτιμο των 80-90 ευρώ είναι ασήμαντο σε σχέση με την τιμή του βλήματος (περίπου 2.500 ευρώ), ίσως να μην καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής.

Το εργοστάσιο του Λαυρίου έχει μετατραπεί σε «κέντρο διερχομένων» αυτόκλητων μεσαζόντων και αμφίβολων εμπόρων όπλων.

Στις 16 Απριλίου μοιράστηκαν «φακελάκια» και διακινήθηκε μαύρο χρήμα ως bonus, αλλά τα αποτελέσματα της ΕΔΕ ακόμη αγνοούνται.

Η κακή κατάσταση στα εργοστάσια των ΕΑΣ δεν αφήνει περιθώρια για τις προσπάθειες «ωραιοποίησης» μέσω πρόσφατων δημοσιευμάτων.

Η αλυσίδα των «χαμένων ευκαιριών» συνεχίζεται με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της εταιρείας.

Δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν νοικιαστεί από την εταιρεία ΜΙΜΑ, χωρίς σαφείς διαδικασίες.

Οι οδηγοί είναι αδήλωτοι στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ εκτελούν πρόσθετες εργασίες.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την τήρηση των κανόνων στην παραγωγή, αποθήκευση και διάθεση εκρηκτικών υλών.

Όλα αυτά δείχνουν μια εικόνα παρακμής, με τους «μεσάζοντες» να ευνοούν μόνο τους εαυτούς τους.

Η ευκαιρία για ανάκαμψη των ΕΑΣ μετατρέπεται σε προοίμιο του οριστικού τέλους τους.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν δικαιούνται να παραμένουν απαθείς ή να ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν την κατάσταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.