ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Πρώτη δοκιμή για το υπερ-υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Dark Eagle

Ο πύραυλος δοκιμάστηκε σε επιχειρησιακή διαμόρφωση για πρώτη φορά

ΗΠΑ: Πρώτη δοκιμή για το υπερ-υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Dark Eagle

Η πρώτη άσκηση με το υπερηχητικό σύστημα Dark Eagle πραγματοποιήθηκε από τον αμερικανικό Στρατό, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προόδου στην τεχνολογία των υπερ-υπερηχητικών όπλων.

Η άσκηση αυτή περιελάμβανε το σενάριο ανίχνευσης και εμπλοκής στόχου σε πραγματικό χρόνο.

Το Dark Eagle είναι ένα χερσαίο πυραυλικό σύστημα που συνδυάζει έναν πύραυλο μεγάλης εμβέλειας με ένα υπερ-υπερηχητικό σώμα ολίσθησης (C-HGB), το οποίο μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 6200 χιλιόμετρα ανά ώρα και να πλήξει στόχους σε απόσταση μέχρι 2800 χιλιόμετρα. 

Το σύστημα σχεδιάστηκε από την Dynetics, σε συνεργασία με τα εργαστήρια Sandia και αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας Conventional Prompt Strike (CPS) του Πενταγώνου​.

Σύμφωνα με την αναφορά, το κόστος ενός πυραύλου Dark Eagle ανέρχεται στα 41 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόγραμμα Dark Eagle θεωρείται κρίσιμο για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας των ΗΠΑ έναντι των αυξανόμενων υπερ-υπερηχητικών απειλών από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα​​.

Η άσκηση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς δοκιμών που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο την πλήρη επιχειρησιακή ανάπτυξη του συστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δοκιμές αυτές περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση του συστήματος σε μονάδες του Στρατού και την εκτέλεση πραγματικών σεναρίων μάχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.