ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ιράν: Νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι κρούζ για τις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης (φωτο)

Οι Ιρανοί εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό των επάκτιων αντιπλοϊκών συστοιχιών τους

Ιράν: Νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι κρούζ για τις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης (φωτο)

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν την ενίσχυση του Ναυτικού τους με νέους πυραύλους για τις επάκτιες συστοιχίες τους.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι που δεν κατανομάστηκαν, έχουν εξαιρετικά ισχυρές κεφαλές και είναι «ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστούν». 

Συνολικά, 2.654 νέα συστήματα, που περιλαμβάνουν πυραύλους μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, drones και μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, προστέθηκαν στις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης μέσα στο 2024.

Ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών, τόνισε τη σημασία της ισχύος για την επιβίωση και ασφάλεια της χώρας, δηλώνοντας ότι «η παράδοση δεν είναι επιλογή».

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, καθώς υπάρχει ανησυχία για πιθανή αντίποινα από το Ιράν ή τους συμμάχους του κατά του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του Χανίγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τεχεράνη έχει δηλώσει την πρόθεσή της να απαντήσει, ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή. Ο Ιρανός υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαγκερί, χαρακτήρισε τη δολοφονία του Χανίγια ως στρατηγικό λάθος του Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.