Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν την ενίσχυση του Ναυτικού τους με νέους πυραύλους για τις επάκτιες συστοιχίες τους.

">

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι που δεν κατανομάστηκαν, έχουν εξαιρετικά ισχυρές κεφαλές και είναι «ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστούν». 

Συνολικά, 2.654 νέα συστήματα, που περιλαμβάνουν πυραύλους μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, drones και μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, προστέθηκαν στις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης μέσα στο 2024.

Ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών, τόνισε τη σημασία της ισχύος για την επιβίωση και ασφάλεια της χώρας, δηλώνοντας ότι «η παράδοση δεν είναι επιλογή».

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, καθώς υπάρχει ανησυχία για πιθανή αντίποινα από το Ιράν ή τους συμμάχους του κατά του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του Χανίγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τεχεράνη έχει δηλώσει την πρόθεσή της να απαντήσει, ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή. Ο Ιρανός υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαγκερί, χαρακτήρισε τη δολοφονία του Χανίγια ως στρατηγικό λάθος του Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες.