ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς χθες! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Tianlong-3: Εκτόξευση κατά… λάθος για τον κινεζικό πυραυλικό φορέα και μια θεαματική καταστροφή

Η δοκιμή περιελάμβανε μόνο πυροδότηση του πρώτου σταδίου

Tianlong-3: Εκτόξευση κατά… λάθος για τον κινεζικό πυραυλικό  φορέα και μια θεαματική καταστροφή

Μια δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tianlong-3 ο οποίος προορίζεται για την τοποθέτηση σε τροχιά,   από την κινεζική εταιρεία Space Pioneer κατέληξε σε ο0λοκληρωτική  καταστροφή και μια δραματική έκρηξη την Κυριακή.

Η Space Pioneer πραγματοποίησε αυτό που προοριζόταν να είναι μια δοκιμή στατικής πυροδότησης του πρώτου σταδίου του οχήματος εκτόξευσης Tianlong-3 σε μια εγκατάσταση στην επαρχία Henan, την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Ερασιτεχνικά πλάνα που καταγράφηκαν από πολίτες και δημοσιεύτηκαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το στάδιο δοκιμής με εννέα κινητήρες να αναφλέγεται και στη συνέχεια, κατ’ λάθος να απογειώνεται.

Ο πύραυλος  φαίνεται να σκαρφαλώνει στον ουρανό πριν σταματήσει, προφανώς με τις μηχανές να σβήνουν και να επιστρέφει στη Γη.

Ο πύραυλος  προσέκρουσε στο έδαφος περίπου 50 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του , προφανώς με μεγάλο μέρος του προωθητικού οξυγόνου κηροζίνης-υγρού οξυγόνου που παρέμεινε, προκαλώντας μια μεγάλη έκρηξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.