ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το «αέναης πτήσης» ρωσικό βλήμα cruise 9M370 Burevestnik πρόκειται να εκτοξευθεί προς τον Βόρειο Ωκεανό (upd)

Έχει πυρηνικό κινητήρα

Το «αέναης πτήσης» ρωσικό βλήμα cruise 9M370 Burevestnik πρόκειται να εκτοξευθεί προς τον Βόρειο Ωκεανό (upd)

Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε δοκιμή αποδοχής του πυρηνοκίνητου βλήματος cruise 9M370 Burevestnik (“Skyfall” κατά της κωδικοποίηση του ΝΑΤΟ).

Το όλο σύστημα από την αρχή του προγράμματος αποτέλεσε ένα εξαιρετικά ριψοκίνδυνο τεχνολογικά εγχείρημα, με αποκορύφωμα το ατύχημα του θέρους του 2019 που σκότωσε σε εξέδρα θαλάσσιων δοκιμών αρκετούς Ρώσους επιστήμονες.

Ο 9M370 Burevestnik πρακτικά δεν έχει όριο πτήσης: Θεωρητικά έχει 23.000 χλμ., αλλά πρακτικά ο πυρηνικός κινητήρας του λειτουργεί… για πάντα!

Ευτυχώς για την Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής ο πύραυλος φαίνεται πως δεν έχει υιοθετηθεί επίσημα από τις στρατηγικές δυνάμεις της Μόσχας εξαιτίας μίας σειράς από αποτυχημένων δοκιμαστικών εκτοξεύσεων.

Το όπλο ήταν ένα από τα 6 στρατηγικά υπερόπλα που είχε ανακοινώσει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν το έτος 2018.

Οι Αμερικανοί είχαν επιχειρήσει να αναπτύξουν ένα παρόμοιο σύστημα μέσω του προγράμματος Project Pluto το 1957, ωστόσο εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους επειδή το όπλο ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Από τότε η τεχνολογία έχει κάνει άλματα που φαίνεται ότι οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να τα παρακολουθήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.