ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία: Προχώρησε στη σύλληψη δύο Ουκρανών πρακτόρων στην Κριμαία

Ο ένας από αυτούς παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες για τα αμυντικά συστήματα της γέφυρας στην Κριμαία

Ρωσία: Προχώρησε στη σύλληψη δύο Ουκρανών πρακτόρων στην Κριμαία

Στη σύλληψη δύο ανδρών που φέρεται  ότι λειτουργούσαν ως πράκτορες της Ουκρανίας προχώρησε η ρωσική υπηρεσία Ασφαλείας, FSB. Αμφότεροι κατηγορούνται για μεταφορά απόρρητων πληροφοριών στις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, ενώ μάλιστα ο ένας κατηγορείται και για τη χαρτογράφηση ρωσικών εγκαταστάσεων στην γέφυρα της Κριμαίας. 

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σε όσους κατηγορούνται για «εσχάτη προδοσία» και «κατασκοπεία», μπορεί να επιβληθεί ποινή ισόβιας. Η είδηση έγινε γνωστή από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για το προφίλ των δύο πρακτόρων. Ο ένας άνδρας είναι ηλικίας 45 ετών και κάτοικος της Κριμαίας, ενώ ο άλλος είναι «ξένος»  ηλικίας 43 ετών σύμφωνα με το TASS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, συνιστά ένα κόμβο ζωτικής σημασίας για την αμυντική στρατηγική της Ρωσίας. Για αυτό το λόγο, η γέφυρα έχει δεχτεί επανειλημμένα επιθέσεις από τους Ουκρανούς, προκαλώντας σημαντικές φθορές.

Επιπρόσθετα, οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράδοση πληροφοριών σχετικά με το μέρος και την τοποθεσία των ρωσικών στρατευμάτων ή τη θέση στην οποία  βρίσκεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός και τα όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.