Στη σύλληψη δύο ανδρών που φέρεται  ότι λειτουργούσαν ως πράκτορες της Ουκρανίας προχώρησε η ρωσική υπηρεσία Ασφαλείας, FSB. Αμφότεροι κατηγορούνται για μεταφορά απόρρητων πληροφοριών στις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, ενώ μάλιστα ο ένας κατηγορείται και για τη χαρτογράφηση ρωσικών εγκαταστάσεων στην γέφυρα της Κριμαίας. 

">

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σε όσους κατηγορούνται για «εσχάτη προδοσία» και «κατασκοπεία», μπορεί να επιβληθεί ποινή ισόβιας. Η είδηση έγινε γνωστή από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για το προφίλ των δύο πρακτόρων. Ο ένας άνδρας είναι ηλικίας 45 ετών και κάτοικος της Κριμαίας, ενώ ο άλλος είναι «ξένος»  ηλικίας 43 ετών σύμφωνα με το TASS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, συνιστά ένα κόμβο ζωτικής σημασίας για την αμυντική στρατηγική της Ρωσίας. Για αυτό το λόγο, η γέφυρα έχει δεχτεί επανειλημμένα επιθέσεις από τους Ουκρανούς, προκαλώντας σημαντικές φθορές.

Επιπρόσθετα, οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράδοση πληροφοριών σχετικά με το μέρος και την τοποθεσία των ρωσικών στρατευμάτων ή τη θέση στην οποία  βρίσκεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός και τα όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!