Oι Ρώσοι συνεχίζουν τις ανακαταλήψεις περιοχών στο Κουρσκ, μειώνοντας κατά πολύ την υπό ουκρανική κατοχή περιοχή και οδηγώντας της ουκρανικές δυνάμεις προς τα σύνορα.

">

Την ίδια στιγμή διασπούν και την ουκρανική άμυνα στο Καμενσκόγιε στην Ζαπορίζια, μετά την ξαφνική επίθεση που ξεκίνησαν προ δύο ημερών και η οποία παράγει θετικά αποτελέσματα για τους Ρώσους.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε επικαλούμενο τον Ρώσο υποστράτηγο Άπτι Αλαουντίνοφ πως οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο σημαντικούς οικισμούς, το Νικολάγεβο-Νταρίνο και το Νταρίνο, από τις ουκρανικές δυνάμεις που τα είχαν καταλάβει στο πλαίσιο της επίθεσής τους τον περασμένο μήνα στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Κατά την κατάληψη των οικισμών αιχμαλωτίστηκε μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται αυτή τη στιγμή στο Κουρσκ, ανέμεναν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών από την αποθήκη που ανατίναξαν χθες οι Ουκρανοί στο Τόροπετς στην περιφέρεια του Τβερ.

Η συγκεκριμένη αποθήκη πυρομαχικών ήταν κολοσσιαίων διαστάσεων και φυλάσσονταν σε αυτήν 30.000 τόνοι πολεμικού υλικού.

Το ουκρανικό χτύπημα επισήμως πραγματοποιήθηκε με drones και στοίχισε στους Ρώσους, ωστόσο οι ποσότητες πολεμικού υλικού και πυρομαχικών που διαθέτουν ξεπερνούν κάθε όριο.

Η περιοχή που έχει μείνει στην κατοχή των Oυκρανών στο Kουρσκ, έχει μικρύνει αισθητά και έχει δοθεί εντολή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς όλοι στην Μόσχα θέλουν η Ρωσία να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μετά τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή στην Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στο Καμενσκόγιε οι Ρώσοι έχουν κατορθώσει να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα και να θέσουν σε απειλή ολόκληρη την διάταξη τους στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν μεγαλώσουν το προγεφύρωμα τους οι Ουκρανοί θα πρέπει να αναδιαταχθούν σε άλλα σημεία προς την πόλη της Ζαπορίζια.