ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αποχωρούν από το Κουπιάνσκ οι Ουκρανοί για να ενισχύσουν το Ποκρόβσκ

Γιατί οι Ρώσοι θέλουν να επιτύχουν όλους τους στρατιωτικούς στόχους τους πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου

Αποχωρούν από το Κουπιάνσκ οι Ουκρανοί για να ενισχύσουν το Ποκρόβσκ

Oι Ρώσοι επιτέθηκαν για πρώτη φορά στο Κουπιάνσκ πλήττοντας ουκρανικές θέσεις στον αστικό ιστό στην αριστερή όχθη του ποταμού Οσκίλ καθώς αποχώρησαν χιλιάδες Ουκρανοί για να ενισχύσουν το μέτωπο του Ποκρόβσκ.

Έτσι για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή τους από την πόλη αυτή το φθινόπωρο του 2022, επιστρέφουν στην περίμετρο της με σκοπό την ανακατάληψη της.

Τα πυρά προέρχονται από ρωσικά άρματα μάχης που συγκεντρώθηκαν χωρίς καμία αντίσταση από τους Ουκρανούς στην δεξιά όχθη του ποταμού.

Οι Ουκρανοί μετέφεραν μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους από το Κουπιάνσκ στο Ποκρόβσκ κάτι που επέτρεψε στους Ρώσους να καταλάβουν μία πολύ μεγάλη περιοχή.

Επίσης τα ρωσικά τεθωρακισμένα διάνυσαν με ευκολία μία απόσταση 1.100 μέτρων και έφτασαν στην Γκλουσκόβκα.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τους που Ουκρανούς ούτε στο Ποκρόβσκ, καθώς μετά την Λισόβκα έχασαν και το Σουκόι Γιαρ και εγκαταλείπουν τον αυτοκινητόδρομο Ε50 όπως και τις σιδηροδρομικές γραμμές αποχωρώντας προς τα δυτικά.

Οι Ουκρανοί φαίνεται να αποχωρούν μαζικά για να αποφύγουν το «καζάνι» που έχουν δημιουργήσει οι Ρώσοι.

Αυτό που φαίνεται στους χάρτες σε όλα τα μέτωπα είναι πως οι Ρώσοι πραγματοποιούν ταχύτατη προέλαση κάτι που δεν έκαναν ποτέ μέχρι τώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ακόμα και στο Κουρσκ κινητοποιήσαν 60.000 στρατιώτες για να εκδιώξουν τους του Ουκρανούς από το ρωσικό έδαφος και έχουν ήδη ανακαταλάβει 12 οικισμούς.

Βλέποντας την συνολική εικόνα των ρωσικών κινήσεων είναι πλέον σαφές ότι η Μόσχα θέλει να προλάβει τις αμερικανικές εκλογές και να επιτύχει τα μέγιστα δυνατά εδαφικά οφέλη.

Στόχος των Ρώσων είναι η πλήρης αποκατάσταση του ρωσικού εδάφους στο Κουρσκ και η κατάληψη των πόλεων Ποκρόβσκ, Τορέτσκ, Τσάσιβ Γιαρ, Κουπιάνσκ, Βούλενταρ και ίσως και του Σεβέρσκ.

Γνωρίζουν ότι υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ ο Ν.Τραμπ, ο οποίος από τις 20 Ιανουαρίου του 2025 που θα αναλάβει την προεδρία θα προωθήσει αμέσως τα σχέδια του για ειρήνευση στην Ουκρανία.

Η Μόσχα θεωρεί ότι εάν έχει καταλάβει τις πόλεις αυτές και έχει αποκαταστήσει το ρωσικό έδαφος θα μπορεί να εμφανίσει στην ρωσική κοινωνία το αποτέλεσμα του πολέμου ως νικηφόρο.

Εάν επικρατήσει η Καμάλα Χάρις, τότε θεωρείται δεδομένο ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί αλλά αν η Μόσχα έχει καταλάβει τις πόλεις φρούρια του Ντόνμπας θα είναι σε θέση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ανεξάρτητα με την βοήθεια που θα προσφέρουν οι ΗΠΑ στους Ουκρανούς.

Ένας ακόμα λόγος που οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν άμεσα τις συγκεκριμένες πόλεις, είναι για να προλάβουν τις δυνατές βροχές του φθινοπώρου οι οποίες θα δημιουργήσουν την γνωστή λάσπη που εμποδίζει τις κινήσεις των τεθωρακισμένων οχημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από τις πόλεις αυτές ακολουθεί πεδινό έδαφος για πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα!

Σε όλα αυτά ευνοϊκές συνθήκες για τους Ρώσους δημιουργεί το γεγονός ότι οι Ουκρανοί πλέον δεν διαθέτουν επαρκές στρατιωτικό προσωπικό.

Κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει εκτός εάν οι Δυτικοί αποφασίσουν να επέμβουν επίσημα και όχι με αποστολές «μισθοφόρων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.