ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς στην ομιλία του! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Ρωσικό «Άρνεμ»: Αιματηρή έξοδος από το εργοστάσιο του θανάτου – Η σωτηρία τους είναι κοντά

Η «σπεύδουσα» ρωσική δύναμη ενισχύσεων κατόρθωσε να καταλάβει κεντρικό σημείο της πόλης - Οι μισοί εγκλωβισμένοι στο χημικό εργοστάσιο διέφυγαν ή αιχμαλωτίστηκαν

Ρωσικό «Άρνεμ»: Αιματηρή έξοδος από το εργοστάσιο του θανάτου –  Η σωτηρία τους είναι κοντά

Πέτυχε εν μέρει η έξοδος των Ρώσων αλεξιπτωτιστών από το χημικό εργοστάσιο του Βολτσάνσκ αλλά οι τραυματίες δεν κατάφεραν να διακομιστούν εκτός της βιομηχανικής εγκατάστασης λόγω των σφοδρών πυρών των Ουκρανών και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω.

Το θετικό για τους Ρώσους είναι ότι η «σπεύδουσα» δύναμη ενισχύσεων, που έχει επωμιστεί την απελευθέρωσή τους κατόρθωσε να καταλάβει ένα πολυώροφο κτίριο σε κεντρικό ύψωμα της πόλης και να ελέγχουν με τα πυρά τους ολόκληρη την αστική περιοχή.

Μέσα στο εργοστάσιο υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τους 100 τραυματίες και 50 ακόμα αλεξιπτωτιστές οι οποίοι έμειναν με δική τους επιθυμία πίσω για να προστατέψουν τους συντρόφους τους ελπίζοντας ότι οι δυνάμεις που διατίθενται για την απελευθέρωσή τους θα «σπάσουν» τελικά τον ουκρανικό «κλοιό».

Να θυμίσουμε ότι η αναλογία επιτιθέμενων και αμυνομένων ήταν 15 προ 1 και έχει γίνει αυτή την στιγμή 20 προς 1 μετά την διαφυγή 150 περίπου αλεξιπτωτιστών.

Άλλοι 100 από τους 400 είναι γνωστό ότι έχουν σκοτωθεί ή αιχμαλωτιστεί.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται σήμερα ότι υπήρξαν και άλλες παραδόσεις Ρώσων αλεξιπτωτιστών.

Το ουκρανικό Πυροβολικό με την βοήθεια drones επιτήρησης προκάλεσε πολλές απώλειες και στις ρωσικές ενισχύσεις όπως και στους αλεξιπτωτιστές που επιχειρούσαν απεγνωσμένα να διαφύγουν από το χημικό εργοστάσιο.

Οι ρωσικές ενισχύσεις κατέλαβαν το εμβληματικό κτίριο στην κορυφή του υψώματος που ορίζεται από την διασταύρωση των οδών Λένιν και Κορολένκο και απέκτησαν ένα σοβαρό τακτικό πλεονέκτημα καθώς από εκεί όχι μόνο καλύπτουν με πυρά το σύνολο της πόλης αλλά επιτηρούν τις ουκρανικές κινήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.