ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σεβέρσκ: Το ρωσικό Πυροβολικό «εξαφάνισε» τους Ουκρανούς – «Η πόλη τέθηκε υπό επιχειρησιακό έλεγχο» (βίντεο)

Άτακτη υποχώρηση των Ουκρανών

Σεβέρσκ: Το ρωσικό Πυροβολικό «εξαφάνισε» τους Ουκρανούς – «Η πόλη τέθηκε υπό επιχειρησιακό έλεγχο» (βίντεο)

Οι ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως η πόλη του Σεβέρσκ έχει τεθεί υπό επιχειρησιακό έλεγχο.

Είχε προηγηθεί ένα τρομακτικής ισχύος μπαράζ ομοβροντιών του ρωσικού Πυροβολικού με το οποίο εξαϋλώθηκαν όλες οι ουκρανικές θέσεις άμυνας.

Επιχειρησιακό έλεγχος της πόλης σημαίνει πως πλέον οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μόνο εκκαθαρίσεις εναπομεινάντων εστιών αντίστασης. Αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 24 ωρών.

Ήδη την νύχτα το pronews.gr είχε ενημερώσει για την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στα περίχωρα της πόλης, η οποία συνεχίστηκε τάχιστα μέχρι το κέντρο της, σήμερα το πρωί.

Το Σεβέρσκ είναι πόλη με 100.000 κάτοικους ίδιου μεγέθους με το Σεβεροντονέτσκ και το Λισιτσάνσκ χωρίς όμως να διαθέτει ισοδύναμη οχύρωση.

Η γρήγορη προέλαση των Ρώσων δεν επέτρεψε την δημιουργία σοβαρής γραμμής άμυνας. Οι Ουκρανοί είχαν επενδύσει πάρα πολλά σε Σεβεροντονέτσκ και Ποπάσνα. Σύμφωνα με πολλές αναφορές το Κίεβο έχει χάσει το 80% των συνολικών δυνάμεων σε αυτές τις πόλεις.

Oι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν ατάκτως προς τον άξονα Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ

Η πόλη του Σεβέρσκ έχει στρατηγική αξία καθώς μαζί με το Μπάκχμου αποτελούν τα σημεία εφόδου από τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν άλμα για να καταλάβουν τα τελευταία μεγάλα αστικά συγκροτήματα στο Ντονέτσκ, δηλαδή το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Μετά από την κατάληψή τους το Ντονέτσκ θα ανακηρυχθεί πλήρως απελευθερωμένο.

https://twitter.com/ideallyanyheter/status/1547367787231944707

https://twitter.com/ShehabBawazeer2/status/1547370953453314048

https://twitter.com/UnerkanntW/status/1547260429986062336

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.