Μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της γερμανικής αεροπορίας (Luftwaffe) που σταθμεύουν στην Λετονία, απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη πάνω από την Βαλτική Θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε η Luftwaffe, αρχικά ένα γερμανικό αεροσκάφος αναπτύχθηκε πάνω από την Βαλτική Θάλασσα για να αναχαιτίσει ένα ρωσικό Tu-134 «CRUSTY» και ένα μεταγωγικό An-12, τα οποία πετούσαν χωρίς σχέδιο πτήσης και με κλειστούς αναμεταδότες.

Λίγο αργότερα, σε νεότερη ανακοίνωση η γερμανική αεροπορία ανέφερε ότι άλλο ένα Eurofighter αναπτύχθηκε εκ νέου στην περιοχή, αυτή τη φορά για να αναχαιτίσει ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος Il-20 COOT και άλλο ένα μεταγωγικό An-12.

Η Luftwaffe προστατεύει τον εναέριο χώρο των χωρών της Βαλτικής Εσθονίας, Λιθουανίας και Λετονίας τους τελευταίους δύο μήνες στο πλαίσιο μιας εκ περιτροπής ανάπτυξης από μέλη του ΝΑΤΟ.

Η αποστολή Enhanced Baltic Air Policing εισήχθη ως μέρος των Μέτρων Διασφάλισης του ΝΑΤΟ το 2014, με στόχο να επιδείξει τη συλλογική αποφασιστικότητα των Συμμάχων ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για δέκα χρόνια, αποστολές εναέριας αστυνόμευσης διεξάγονται στη Βαλτική και στην Πολωνία, ως δέσμευση των Συμμάχων για αποτροπή και άμυνα κατά μήκος της ανατολικής πλευράς, προστατεύοντας συλλογικά τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ.