ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σκωτία: Συνελήφθη επικεφαλής εμπορίου ναρκωτικών – Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνά τις εκατό εκατομμύρια λίρες

Ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά για ξέπλυμα χρήματος

Σκωτία: Συνελήφθη επικεφαλής εμπορίου ναρκωτικών – Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνά τις εκατό εκατομμύρια λίρες

Την απόφαση να επιβληθούν είκοσι χρόνια φυλάκισης στον επικεφαλής διακίνησης ναρκωτικών μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, Τζέιμι Στίβενσον, από δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, έκαναν γνωστό τα εγχώρια ΜΜΕ.

Ο Στίβενσον ο οποίος είχε καταδικαστεί και παλιότερα στο παρελθόν τόσο για εμπόριο ναρκωτικών όσο και για ξέπλυμα χρήματος, είχε ηγηθεί της προσπάθειας να μεταφερθούν ναρκωτικά σε ειδικά κιβώτια διαμορφωμένα για το πακετάρισμα μπανανών από τη Νότια Αμερική στη Σκωτία.

Έτσι, το φορτίο το οποίο ερχόταν από τον Ισημερινό και περιείχε 952 τεμάχια κοκαΐνης μέσα σε 119 συσκευασίες από αλουμινόχαρτο, προοριζόταν για παραλαβή από έναν έμπορο φρούτων στη Γλασκώβη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών η αξία της κοκαΐνης έφτασε τις 100 εκατομμύρια λίρες (περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ). Ωστόσο, ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση, δήλωσε ότι τα ναρκωτικά έχουν πολύ μικρότερη αξία.

Αξίζει να σημειωθεί πως συγκροτήθηκε μια επίλεκτη ομάδα αστυνομικών, ερευνητών και άλλων εξειδικευμένων ατόμων συμμετέχοντας στην  «Επιχείρηση Pepperoni», της οποίας ηγούντο η Αστυνομία της Σκωτίας και η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος (NCA) στο πλαίσιο της Σύμπραξης για το Οργανωμένο Έγκλημα.

Οι συνεργοί του Στίβενσον στο οργανωμένο εμπόριο

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης τον Αύγουστο, ο Στίβενσον παραδέχτηκε την ενοχή του για τις δύο κατηγορίες στα μέσα της δίκης και επέστρεψε για την καταδίκη του την Τετάρτη.

Επιπρόσθετα δήλωσε ένοχος για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα μέσω της παραγωγής και προμήθειας της ναρκωτικής ουσίας ετιζολάμης, συχνά γνωστής ως «βάλιουμ του δρόμου».

Ο συγκατηγορούμενος του, Πολ Μπόους, 53 ετών, παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν συνεργός στο οργανωμένο έγκλημα, συμμετέχοντας στην παραγωγή και προμήθεια του ναρκωτικού της κατηγορίας C ετιζολάμης σε πολλές διαφορετικές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, ο έμπορος φρούτων Ντέιβιντ Μπίλσαμ, 68 ετών, ο Τζέραρντ Κάρμπιν, 45 ετών, ο Ράιαν ΜακΦι, 34 ετών και ο Λόιντ Κρος, 32 ετών, αποδέχτηκαν τις κατηγορίες σε σοβαρά αδικήματα που αφορούν σε οργανωμένο έγκλημα και διακίνηση ναρκωτικών.

Στους καταδικασθέντες ανήκει και ο 27χρονος Λούις Κόνορ, ο οποίος θα εκτίσει 3 χρόνια ποινή φυλάκισης για την προσπάθειά του να καλύψει τα ίχνη της συμμορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.