ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Σμήνος πουλιών παραλίγο να κατεδαφίσει μαχητικό αεροσκάφος – Πώς αποτράπηκε το μοιραίο

Οι «επιθέσεις» πουλιών είναι σύνηθες φαινόμενο για τα αεροσκάφη όταν πετούν σε χαμηλά ύψη

Σμήνος πουλιών παραλίγο να κατεδαφίσει μαχητικό αεροσκάφος – Πώς αποτράπηκε το μοιραίο

Ένα μοιραίο εναέριο ατύχημα απέφυγε ευτυχώς ένας Έλληνας σμήναρχος, ο οποίος στην προσπάθειά του να προσγειώσει το phantom το οποίο πιλόταρε, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σμήνος πουλιών! 

Συγκεκριμένα, ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως, χωρίς να έχει καλή οπτική επαφή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας) μετά από μια επιτυχή αποστολή του στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που είχε κατεβάσει τους τροχούς του και βρισκόταν σε χαμηλό ύψος, δέχθηκε επίθεση από ένα σμήνος πουλιών, ενώ δεκάδες από αυτά τα πουλιά καρφώθηκαν στο πιλοτήριο (και κόλλησαν εκεί) με αποτέλεσμα να μην έχει επαρκή ορατότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευτυχώς, η όλη υπόθεση είχε αίσιο τέλος, καθώς η μόνη λύση που είχε διαθέσιμη εκείνη τη στιγμή ο σμήναρχος ήταν να κατευθύνει το αεροπλάνο, έχοντας ορατότητα μόνο από τα πλάγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.