ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σοκάρει γιατρός στον Λίβανο: «Αφαίρεσα τα δύο μάτια από τραυματία» – Συνεχείς οι ακρωτηριασμοί μελών

100 νοσοκομεία δέχθηκαν χθες ασθενείς μετά τις εκρήξεις των βομβητών

Σοκάρει γιατρός στον Λίβανο: «Αφαίρεσα τα δύο μάτια από τραυματία» – Συνεχείς οι ακρωτηριασμοί μελών

Ο καθηγητής Elias Warrak, οφθαλμίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mount Lebanon στη Βηρυτό εξηγεί στο BBC ότι χθες το απόγευμα έζησε έναν πραγματικό «εφιάλτη».

«Ήταν πολύ δύσκολο», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν νεαροί άνδρες, γύρω στα είκοσι και σε ορισμένες περιπτώσεις έπρεπε να αφαιρέσω και τα δύο μάτια τους». Οι περισσότεροι από τους τραυματίες βρίσκονταν στην περιοχή της Βηρυτού, όπως επισημαίνει.

Ο Abiad υποστηρίζει ότι 750 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νότιο μέρος του Λιβάνου και περίπου 1.750 στην περιοχή της Βηρυτού.

Περίπου το 10% των ατόμων που τραυματίστηκαν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, κάποιοι από αυτούς διακομίστηκαν στη ΜΕΘ. Πολλοί φέρουν τραύματα στο πρόσωπο.

Συνολικά, περίπου 100 νοσοκομεία δέχθηκαν χθες ασθενείς μετά τις εκρήξεις των βομβητών στο νότιο Λίβανο, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 460 χειρουργικές επεμβάσεις, με τις περισσότερες να έχουν γίνει στους οφθαλμούς, το πρόσωπο ή τα «άκρα», κυρίως στα χέρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γιατροί προέβησαν σε ακρωτηριασμούς, κυρίως δακτύλων και άνω άκρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.