Στην περιοχή των Χανίων βρίσκονται από σήμερα (16/10) οι συγγενείς της Σούζαν Ίτον, με αφορμή την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της φρικτής δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

">

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2019, ο κατηγορούμενος είχε δολοφονήσει την Σούζαν, αφού πρώτα την χτύπησε με το αυτοκίνητο και την βίασε καθ’ομολογίαν του ίδιου.

Μάλιστα, οι δύο γιοι της δολοφονημένης γυναίκας, καθώς και η αδερφή της, Julie, θα βρεθούν αύριο (16/10) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπου θα παρακολουθήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Χανιά βρίσκεται και ο σύζυγος της αδικοχαμένης Σούζαν, ωστόσο δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, καθώς δεν επιθυμεί να ακούσει τα όσα πρόκειται να πει ο θύτης.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας, Βάσω Πανταζή: «Όταν ξεκίνησε η υπόθεση, τα δύο μικρά -τότε- αγόρια δεν γνώριζαν τις συνθήκες θανάτου της μητέρας τους.

Πλέον ο μεγαλύτερος γιος γνωρίζει, με μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν γνωρίζουν για το σκέλος του βιασμού της.

Ξέρουν ότι η μητέρα τους σκοτώθηκε από δολοφονία ενός ανθρώπου που καραδοκούσε για καιρό. […] Η οικογένεια της εκλιπούσας ανυπομονούσε για αυτή τη μέρα.

Σαφέστατα η ποινή της ισόβιας κάθειρξης είναι μονόδρομος. Ωστόσο, το ζήτημα είναι να εξασφαλιστεί στο κοινωνικό σύνολο ότι αυτός ο άνθρωπος θα παραμείνει σε καθεστώς κράτησης, καθώς είναι μία πολύ ακραία και αντικοινωνική προσωπικότητα».

Θυμίζουμε πως ο δράστης έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και ποινή κάθειρξης 13 ετών για τον βιασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η δικηγόρος της οικογένειας έκλεισε τις δηλώσεις της ευχαριστώντας την ευρύτερη κοινότητα των Χανίων για τη συνδρομή τους στη διαλεύκανση της υπόθεσης.