ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Steadfast Noon: Σε εξέλιξη πυρηνική άσκηση του ΝΑΤΟ – Και με ελληνική συμμετοχή

Πτήσεις στο γερμανικό ουρανό

Steadfast Noon: Σε εξέλιξη πυρηνική άσκηση του ΝΑΤΟ – Και με ελληνική συμμετοχή

Τρία ελληνικά μαχητικά F-16 Viper μαζί με το ανάλογο τεχνικό προσωπικό υποστήριξης βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας στη Γερμανία για να συμμετέχουν στη νατοϊκή άσκηση «Steadfast Noon» σε μια «πρόβα» πυρηνικού πολέμου.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι τα πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφός της θα θεωρηθούν ως επίθεση από το ΝΑΤΟ και θα απαντήσει ανάλογα κι ενώ την ίδια ώρα ο πόλεμος γενικεύεται στην Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για ετήσια άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που σκοπό έχει την εκπαίδευση των δομών της σε τακτικές πυρηνικής κρούσης, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και αποστολή των ελληνικών μαχητικών θα είναι η εκτέλεση σεναρίων snowcat (Support of Nuclear Operations with Conventional Air Tactics), δηλαδή η υποστήριξη πυρηνικών επιχειρήσεων με συμβατικές αεροπορικές τακτικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ελληνικά μαχητικά, δηλαδή, είτε θα συνοδεύουν τα μαχητικά που έχουν αναλάβει να πλήξουν τους στόχους με πυρηνικά είτε θα αναλάβουν τον ρόλο των… κόκκινων, δηλαδή των μαχητικών της αντίπαλης χώρας που θα προσπαθήσει να σταματήσει τα «πακέτα» των βομβαρδιστικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.