Τρία ελληνικά μαχητικά F-16 Viper μαζί με το ανάλογο τεχνικό προσωπικό υποστήριξης βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας στη Γερμανία για να συμμετέχουν στη νατοϊκή άσκηση «Steadfast Noon» σε μια «πρόβα» πυρηνικού πολέμου.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι τα πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφός της θα θεωρηθούν ως επίθεση από το ΝΑΤΟ και θα απαντήσει ανάλογα κι ενώ την ίδια ώρα ο πόλεμος γενικεύεται στην Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για ετήσια άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που σκοπό έχει την εκπαίδευση των δομών της σε τακτικές πυρηνικής κρούσης, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και αποστολή των ελληνικών μαχητικών θα είναι η εκτέλεση σεναρίων snowcat (Support of Nuclear Operations with Conventional Air Tactics), δηλαδή η υποστήριξη πυρηνικών επιχειρήσεων με συμβατικές αεροπορικές τακτικές.

Τα ελληνικά μαχητικά, δηλαδή, είτε θα συνοδεύουν τα μαχητικά που έχουν αναλάβει να πλήξουν τους στόχους με πυρηνικά είτε θα αναλάβουν τον ρόλο των… κόκκινων, δηλαδή των μαχητικών της αντίπαλης χώρας που θα προσπαθήσει να σταματήσει τα «πακέτα» των βομβαρδιστικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">