ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ινδοί και Κινέζοι στρατιώτες συγκρούστηκαν στα σύνορα των χωρών – Τραυματίες και στις δύο πλευρές

Οι δύο χώρες έχουν μη οριοθετημένα σύνορα 3.800 χιλιομέτρων

Ινδοί και Κινέζοι στρατιώτες συγκρούστηκαν στα σύνορα των χωρών – Τραυματίες και στις δύο πλευρές

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα Δευτέρα το ANI, εταίρος του Reuters, στρατεύματα από την Ινδία και την Κίνα συγκρούστηκαν στον τομέα Ταουάνγκ του ινδικού κρατιδίου Αρουνατσάλ Πραντές την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφροί τραυματισμοί σε λίγους στρατιώτες και από τις δύο πλευρές.

Στρατιώτες από τις δύο χώρες είχαν εμπλακεί σε μάχη σώμα με σώμα τον Ιούνιο του 2020 στην κοιλάδα Γκαλουάν στη Λαντάχ, που γειτνιάζει με το κατεχόμενο από την Κίνα οροπέδιο του Θιβέτ.

Σε εκείνο το περιστατικό, 20 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τέσσερις Κινέζοι.

Και οι δύο πλευρές ενίσχυσαν τη στρατιωτική παρουσία τους, μετακινώντας άνδρες, όπλα και εφόδια στην ερημική περιοχή με το μεγάλο υψόμετρο.

Η Ινδία και η Κίνα μοιράζονται μη οροθετημένα σύνορα 3.800 χιλιομέτρων, όπου τα στρατεύματά τους ακολουθούν μακροχρόνια πρωτόκολλα ώστε να αποφευχθεί η χρήση οιωνδήποτε πυροβόλων όπλων κατά μήκος του ντε φάκτο συνόρου γνωστού ως Line of Actual Control (LAC).

Αυτό σημαίνει ότι οι συμπλοκές γίνονται με… πετροπόλεμο ή και γυμνά χέρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια. Εκπρόσωποι του ινδικού υπουργείου Άμυνας και του στρατού δεν απάντησαν. Επιπλέον, ούτε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.