Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα (23/10) οι αστυνομικές αρχές για εξαπάτηση ηλικιωμένων με αναφορές σε ψεύτικα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων, με στόχο την οικονομική τους αφαίμαξη. Αναζητούνται πιθανοί συνεργοί του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο άνδρας ο οποίος έβρισκε θύματα από την περιοχή των Σερρών αλλά και της Καβάλας, τηλεφωνούσε σε ανθρώπους με το πρόσχημα της ενημέρωσής τους για τροχαία συγγενών τους.

Μάλιστα, ο δράστης ζητούσε ως αντάλλαγμα χρήματα και χρυσές λίρες με σκοπό να τους δώσει περαιτέρω στοιχεία αναφορικά με το μέρος του «τροχαίου συμβάντος» και του νοσοκομείου όπου βρίσκονται.

Ακολούθως, αφού κατάφερε να τους πείσει, πήγαινε σε προκαθορισμένα σημεία και παραλάμβανε τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και πέντε 5 χρυσές λίρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.