ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Τ.Μπάιντεν από τη Γερμανία: «Γνώριζα ότι το τίμημα για την Ουκρανία θα ήταν πολύ υψηλό»

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Σολτς προχώρησαν σε δηλώσεις κατά τη συνάντησή τους στη Γερμανία

Τ.Μπάιντεν από τη Γερμανία: «Γνώριζα ότι το τίμημα για την Ουκρανία θα ήταν πολύ υψηλό»

Τζο Μπάιντεν και Όλαφ Σολτς συναντήθηκαν σήμερα (18/10) στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησής τους για να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν στην Ουκρανία αλλά και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Αμφότεροι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Γερμανίας αντίστοιχα, προχώρησαν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ χωρίς ωστόσο να δεχθούν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Μεταξύ άλλων ο Αμερικάνος πρόεδρος ανέφερε ότι «είχε αντιληφθεί πολύ καλά το μεγάλο κόστος της βοήθειας στην Ουκρανία», ενώ από τη μεριά του ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε «ότι αποτελεί ευθύνη των συμμάχων να διασφαλίσουν ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις  δηλώσεις αμφότερων:

«Η Γερμανία και οι ΗΠΑ στάθηκαν από την αρχή στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας και στήριξαν τον αγώνα του.

[…] Γνώριζα ότι το τίμημα για την Ουκρανία θα ήταν πολύ υψηλό. Αλλά το τίμημα θα ήταν πολύ υψηλότερο αν επικρατούσε η Ρωσία.

[…]Υπό την ηγεσία σας, η Γερμανία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η παράδοση του Κράζικοφ είχε τεθεί από το Κρεμλίνο ως απόλυτη προϋπόθεση για την απελευθέρωση 16 κρατουμένων στη Ρωσία.

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ. Ήταν μια πράξη φιλίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν, ενώ ο Όλαφ Σολτς ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«[…]Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Mε τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, είναι ευκαιρία να οδηγήσουμε μέσω συγκεκριμένης προοπτικής την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την στήριξή σας στον αγώνα που κάνει το Ισραήλ. […] Το Βόρειο Ισραήλ αλλά και ο Λίβανος πρέπει να ζουν με σταθερότητα και ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι σημαντικό και οι δύο (σ.σ. η Παλαιστίνη και το Ισραήλ) να ζουν με ειρηνική συμβίωση. Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι σε αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.