ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Προς γενική επίθεση: Τεράστια κομβόι τρένων μεταφέρουν χιλιάδες νέα άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και Α/Κ πυροβόλα στο Ντονέτσκ

« Τορέτσκ, Ποκρόβσκ και Κούρσκ πρέπει να πέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου» λένε οι Ρώσοι

Προς γενική επίθεση: Τεράστια κομβόι τρένων μεταφέρουν χιλιάδες νέα άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και Α/Κ πυροβόλα στο Ντονέτσκ

Το ρωσικό επιτελείο έχει λάβει την απόφαση της γενικής επίθεσης σε καίριους τομείς του πεδίου με τους Ουκρανούς από την άλλη δεχόμενη για ακόμα μια φορά ισχυρή βοήθεια σε υλικά από την Δύση να προσπαθούν να οργανώσουν αποτελεσματική άμυνα.

Σήμερα εντοπίστηκαν δεκάδες κομβόι τρένων να μεταφέρουν χιλιάδες νέα τεθωρακισμένα, πυροβόλα και εφόδια στην περιοχή του Ντονέτσκ την ίδια στιγμή που στο Κουρσκ οι ρωσικές δυνάμεις ήδη έχουν ξεκινήσει και “ξηλώνουν” τα ουκρανικά ερείσματα.

Κουρσκ, Ποκρόβσκ (το κέντρο επιμελητείας του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ) και Τορέτσκ αναμένεται να δεχθούν τεράστια πίεση με τους Ρώσους να δείχνουν ότι θέλουν να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό αυτά τα μέτωπα εκμεταλλευόμενοι την ουκρανική αδυναμία ενίσχυσής τους με περισσότερο στρατό.

Οι κύριοι τομείς ευθύνης των ρωσικών επιθέσεων βρίσκονται ήδη σε πίεση με τις ρωσικές δυνάμεις να απελευθερώνουν και την Μαξιμιλονοβκα στην κατεύθυνση του Κουράκοβο.

Μάλιστα σε εκείνο το σημείο αποκαλύφθηκε και ο σεβασμός των Ρώσων προς τους αντιπάλους από τον τρόπο που διπλώνουν και βάζουν στην τσέπη την ουκρανική σημαία που κατέβασαν και δεν έχει καμία σχέση με τα όσα οι Ουκρανοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν κάνει.

Παράλληλα τα ρωσικά στρατεύματα πλέον έχουν θέσει υπό την ζώνη πυρός όλη την περιοχή στην περιοχή του Κουπιάνσκ επί του ποταμού Οσκίλ κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να υποχωρήσουν οι να καταστραφούν.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να οργανώσουν αμυντικές γραμμές σε αυτές τις περιοχές , με τους αναλυτές να αναφέρουν ότι είναι κάπως αργά.

Πάντως ποντάρουν στην νέα μεγάλη γερμανική βοήθεια που έχουν λάβει και με βάση αυτά τα υλικά έχουν βοηθηθεί αρκετά για να φέρουν αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης.

Η λίστα είναι πραγματικά μεγάλη με τα κυριότερα απο αυτά να είναι τα α/α συστήματα IRIS-T SLM/SLS, τα PZH-2000, τα ΤΟΜΑ Marder, και πακτωλός πυρομαχικών κάθε είδους, ενώ αναμένονται επιπλέον υλικά και αντιαεροπορικά.

Πάντως οι νέες τακτικές του ρωσικού στρατού και πλέον τα νέα όπλα με την εμπειρία που έχουν οι μονάδες δείχνουν συχνά την αποτελεσματικότητά τους έναντι των ουκρανικών στόχων όπως έκαναν άνδρες του τάγματος Σπάρτη του Ντονέτσκ έξω από το Τορέτσκ όπου κυριολεκτικά γέμισαν το πεδίο με ουκρανικά κατεστραμμένα τεθωρακισμένα.

Ένα Marder, 4 άρματα T-64 και δύο ΤΟΜΠ M-133 έπεσαν θύμα των αντιαρματικών τακτικών των Ρώσων με χρήση drone.

Το ίδιο συνέβη και με φάλαγγα τεθωρακισμένων στο Κουρσκ όπου οι Ρώσοι τους εντόπισαν και τους κατέστρεψαν.

Στην ρωσική επαρχία που δέχεται ακόμα ουκρανική εισβολή, αν και φθίνει μετά την νέα ρωσική αντεπίθεση, το ρωσικό ΥΠΑΜ αποκάλυψε ότι οι Ουκρανοί έχουν δημιουργήσει δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτών κοντά στο χωριό Ολέσνια και στη Γιουνοκοβκα στο Σούμι όπου περίπου 1.100 Ρώσοι πολίτες κρατούνται ως αιχμάλωτοι σε άθλιες συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.