ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί για ληστείες – «Παρασυρθήκαμε από τη μουσική που ακούμε»

Ποιες ήταν οι ποινές που τους επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί για ληστείες – «Παρασυρθήκαμε από τη μουσική που ακούμε»

Στη σύλληψη τεσσάρων δραστών για κατ’επαναλήψεως ληστείες προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, με τους κατηγορουμένους να οδηγούνται στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για να δικαστούν.

Συγκεκριμένα, ένας 19χρονος φοιτητής, δύο συνομήλικοί του όπως επίσης και ένας 20χρονος συνελήφθησαν με τις κατηγορίες για ληστείες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει λεία που ξεπερνούσε τις 6.000 ευρώ.

Μάλιστα, μετά την απολογία του 19χρονου φοιτητή, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών, ενώ οι άλλοι δύο 19χρονοι τιμωρήθηκαν με 5,5 έτη και 3 έτη αντίστοιχα και ο 20χρονος με 2,5 έτη φυλάκισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 19χρονος φοιτητής κατά την απολογία του φαίνεται να είπε πως τα πρωινά πήγαινε στο πανεπιστήμιο και τα βράδια βοηθούσε τον πατέρα του σε διάφορες εργασίες, ενώ έχει μετανιώσει ήδη για τις πράξεις του.

Όσο για τα κλοπιμαία, ανέφερε ότι με αυτά τα χρήματα έπαιρνε δώρα στον αδερφό του ενώ «πηγή έμπνευσης» για αυτές τις πράξεις αποτελούσε η μουσική που άκουγε όπως επίσης και τα βίντεο στα social media που έβλεπε.

Σχετικά με την αναλογία των ποινών, ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών φέρεται να βοηθούσε τον φοιτητή στην πραγμάτωση των ληστειών, χάρη στη μετακίνησή του με ΙΧ ή με δίκυκλη μηχανή. Οι υπόλοιποι δύο κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, χρειάζεται να αναφέρουμε πως το δικαστήριο τούς χορήγησε τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τα θύματά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.