Σύμφωνα με δημοσίευμα των αμερικανικών ΜΜΕ, το Ιράν ετοιμάζεται να παραδώσει στη Ρωσία τους πυραύλους «Zulfiqar» και «Fateh-110» για να υποστηρίξει τις ρωσικές στρατιωτικές προσπάθειες στην Ουκρανία.
Επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους από σύμμαχο των ΗΠΑ, η Washington Post ανέφερε ότι το Ιράν ετοιμάζεται να παραδώσει τους πρώτους βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία, οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε απόσταση 300 και 700 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.
Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:
- Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
- Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
- Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
- Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)
Σύνολο ψήφων: 12.736
Το Ιράν ετοιμάζεται επίσης να προμηθεύσει τη Ρωσία με επιπλέον drones, συμπεριλαμβανομένων «δεκάδων» μη επανδρωμένων αεροσκαφών Mohajer-6 και «καμικάζι» γνωστά ως Shahed-136, τα οποία μεταφέρουν εκρηκτικά και χτυπούν στόχους σε απόσταση έως και 2.400 km.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η ενημέρωση ανταλλάχθηκε με Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους. Τις πληροφορίες αυτές το Ιράν και η Ρωσία δεν έχουν ακόμη σχολιάσει.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην Washington Post τον Αύγουστο ότι το Ιράν είχε αρχίσει να προμηθεύει τη Ρωσία με drones Mohajer-6 και Shahed-136.
Σε απάντηση στην αναφορά ότι ο περιφερειακός αντίπαλος του Ισραήλ προμηθεύει τη Μόσχα με όπλα, ο υπουργός Διασποράς Νάχμαν Σάι κάλεσε την κυβέρνηση να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.
«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το πού πρέπει να σταθεί το Ισραήλ σε αυτή την αιματηρή σύγκρουση. Είναι καιρός να λάβει και η Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια, όπως την παρέχουν οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή αεροσκάφη αυτοκτονίας Shahed-136, Shahed-131 και Arash-2 ιρανικής κατασκευής.
Τώρα ο ρωσικός στρατός στρέφεται στους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Δεν είναι, ωστόσο, γνωστό αν τα ρωσικά στρατιωτικά εργοστάσια δεν μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα στις απαιτήσεις του πολέμου ή αν το κόστος των ιρανικών όπλων είναι χαμηλότερο ή εάν υπάρχει μια άγνωστη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν προηγούμενα ότι το Ιράν ετοιμαζόταν να παραλάβει τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 που η Ρωσία είχε κατασκευάσει ειδικά για τον αιγυπτιακό στρατό.
Ωστόσο, η απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αίγυπτο με κυρώσεις «CATSA» την έκανε να αποσυρθεί από την παραλαβή των ρωσικών αεροπλάνων.
Φημολογείται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, βάσει της οποίας η Τεχεράνη θα παραδώσει στη Μόσχα στρατιωτικό υλικό και πιθανώς βαλλιστικούς πυραύλους με αντάλλαγμα τα μαχητικά Sukhoi – 35 4++.