Το Ισραήλ πραγματοποιεί σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό επιχειρώντας να εξολοθρεύσει τον διάδοχο του Χασάν Νασράλα, το νέο Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν.

">

Υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για χτυπήματα και πάλι σε βαθύ υπόγειο καταφύγιο της Χεζμπολάχ, μέσα στο οποίο οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι ήταν ο Χασέμ Σαφιεντίν, καθώς και η οικογένειά του και αρκετοί άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ.

Η ισραηλινή Αεροπορία χρησιμοποίησε βόμβες για διάτρηση ισχυρά προστατευμένων στρατιωτικών στόχων (bunker-busting bomb) και θα φανεί τις επόμενες ώρες ποια ήταν τα αποτελέσματα.

Τα ωστικά κύματα έγιναν αισθητά σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ήταν από τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Ο Χασέμ Σαφιεντίν, επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ, θεωρείται ότι είναι ο διάδοχος του Νασράλα μετά τη δολοφονία του την περασμένη εβδομάδα.

Ο δημοσιογράφος του Axios Barak Ravid επικαλείται δύο ισραηλινές πηγές που λένε ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν ήταν ο στόχος.

Σύμφωνα με τους New York Times, τα πλήγματα είχαν ως στόχο μια συνάντηση ανώτερων ηγετών της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του Σαφιεντίν.

Ο Χασέμ Σαφιεντίν, ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ, επιβλέπει τις πολιτικές υποθέσεις της.

Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ, το οποίο διαχειρίζεται τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της ομάδας, ανέφερε το Reuters. Ο Χασέμ Σαφιεντίν είναι ξάδελφος του Νασράλα και χαρακτηρίστηκε ως τρομοκράτης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ το 2017.

Οι IDF δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το χτύπημα.

Για χτυπήματα στην Βηρυτό που ήταν πιο δυνατά ακόμη και από εκείνα που στόχευαν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα την περασμένη εβδομάδα, κάνει λόγο ανταποκριτής του Al Jadeed News.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα έπληξαν και ισοπέδωσαν εντελώς μια σειρά από κτίρια κατοικιών στα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία ήταν ο κύριος στόχος των νυχτερινών βομβαρδισμών του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Πηγή του υπουργείου Μεταφορών και Δημοσίων Έργων του Λιβάνου αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ότι η επίθεση έγινε λίγο έξω από την περίμετρο του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού.   

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 11 διαδοχικά πλήγματα στο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη νότια Βηρυτό.

«Το Ισραήλ χτύπησε τα νότια προάστια 11 διαδοχικές φορές», λέει η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγο πριν τα χτυπήματα, το Ισραήλ διέταξε εκκενώσεις των περιοχών που στόχευσε.