ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το Κίεβο υπό τις οδηγίες της Δύσης ήθελε να πετύχει ένα ουκρανικό «Τετ» με την εισβολή στο Κουρσκ: Να τρομάξει η ρωσική κοινωνία

Ν.Μεντβέντεφ: «Όχι άλλες διαπραγματεύσεις μέχρι να νικηθεί ο εχθρός τελείως»

Το Κίεβο υπό τις οδηγίες της Δύσης ήθελε να πετύχει ένα ουκρανικό «Τετ» με την εισβολή στο Κουρσκ: Να τρομάξει η ρωσική κοινωνία

Οι Ουκρανοί με την επίθεση στο ρωσικό Κουρσκ πρωτίστως ήθελαν να δημιουργήσουν μια εικόνα «ήττας» του Β.Πούτι ώστε να αμφισβητηθεί στο εσωτερικό της Ρωσίας από την ρωσική κοινωνία.

Ο αντικειμενικός σκοπός του Κιέβου βεβαίως ήταν ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ για αυτό και στην αρχή η επίθεση διεξήχθη με το ίδιο σκεπτικό που είχε διεξαχθεί και η γερμανική αντεπίθεση των «Αρδεννών» το 1944.

Αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν επετεύχθη με τη βοήθεια της δυτικής προπαγάνδας έλπιζαν να δημιουργήσουν ένα ουκρανικό «Τετ» καθώς πλέον ο σκοπός τους είναι να φοβηθεί η ρωσική κοινωνία.

Ήταν η γνωστή πολεμική επιχείρηση των Βιετκόνγκ που ονομάστηκε του Τετ και άρχισε στις 31 Ιανουαρίου 1968 (βιετναμέζικη πρωτοχρονιά) και περιλάμβανε επιθέσεις στις 36 από τις 44 πρωτεύουσες επαρχιών του Νοτίου Βιετνάμ, σε 23 αεροδρόμια και σε πολλές άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Το αποτέλεσμα της ήταν ανούσιο, προκλήθηκαν βαρύτατες απώλειες στους Βιετκόνγκ, αλλά πολιτικά πέτυχαν μία μεγάλη νίκη καθώς τρόμαξαν την αμερικανική κοινωνία.

Στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Τζόνσον είχε πείσει τους Αμερικανούς ότι ο πόλεμος στο Βιετνάμ ήταν νικηφόρος. Η μεγάλη επίθεση όμως των Βιετκόνγκ φόβισε τον μέσο Αμερικανό κάνοντάς τον να πιστεύει ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια και πολύ αίμα για να κερδηθεί ο πόλεμος.

Αυτό επιχειρείται πλέον να γίνει και στην ρωσική κοινωνία αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι οι Ρώσοι συντριπτικά τάσσονται υπέρ του προέδρου Β.Πούτιν και των επιλογών του στην Ουκρανία.

Ίσως γιατί κατανοούν ότι ο πόλεμος αυτός είναι υπαρξιακός. Εάν η Ρωσία ηττηθεί κινδυνεύει να χαθεί και ως κράτος όχι μόνο ως υπερδύναμη.

Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τοποθετήθηκε εκ νέου για το θέμα με ανάρτησή του στο Telegram, γράφοντας σχετικά:

«Κατά την γνώμη μου, πρόσφατα, παρότι θεωρητικά, υπήρξε ένας κίνδυνος – μια διαπραγματευτική παγίδα, στην οποία θα μπορούσε να πέσει η χώρα μας υπό ορισμένες συνθήκες:

Πρώιμες περιττές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που προτάθηκαν από την διεθνή κοινότητα και επιβλήθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου.

Με ασαφείς προοπτικές και συνέπειες.

Αφού οι νεοναζί διέπραξαν μια τρομοκρατική ενέργεια στην περιοχή του Κουρσκ, όλα μπήκαν στη θέση τους.

Η άσκοπη φλυαρία των μη εξουσιοδοτημένων μεσαζόντων για το θέμα ενός όμορφου κόσμου έχει σταματήσει.

Τώρα όλοι καταλαβαίνουν τα πάντα, ακόμα κι αν δεν το λένε δυνατά.

Καταλαβαίνουν το εξής: Όχι άλλες διαπραγματεύσεις μέχρι να νικηθεί ο εχθρός τελείως.

Μην αφήσετε, λοιπόν, το άθλιο κάθαρμα με μια άσχημη μουσούδα και ατημέλητα λευκά μαλλιά από μια χώρα, στην οποία ετοιμαζόταν μια τρομοκρατική επιχείρηση να το χαίρεται.

Η χώρα του έχει κάνει πολύ χειρότερα στο έδαφος που εμπιστεύεται.

Για την Ουκρανία: θα υπάρξουν πολύ περισσότερες παράλογες δαπάνες, σημαντικά περισσότερος κατεστραμμένος στρατιωτικός εξοπλισμό και ριζικά περισσότερα φέρετρα. 

Και τώρα αφήστε τους δύστυχους Ουκρανούς δουλοπάροικους να φιλήσουν ηδονικά για όλο αυτό τα ματωμένα χέρια των νεκρόφιλων που τους κοροϊδεύουν – των Αγγλοσαξόνων αφεντικών τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.