ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το ρωσικό ναυτικό το 2025 εντάσσει ξανά σε υπηρεσία το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Ναύαρχος Νακίμοφ»

Αποτελεί το «αδελφό» πλοίο του σε υπηρεσία «Μέγας Πέτρος» και εκσυγχρονίζεται

Το ρωσικό ναυτικό το 2025 εντάσσει ξανά σε υπηρεσία το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Ναύαρχος Νακίμοφ»

Η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές του πυρηνοκίνητου καταδρομικού «Ναύαρχος Νακίμοφ» τον Αύγουστο του 2024 και να τις ολοκληρώσει το 2025, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Αλεξάντερ Μοϊσέγιεφ, επικεφαλής του ρωσικού ναυτικού.

Το καταδρομικό ναυπηγήθηκε το 1986 και μετά τον εκσυγχρονισμό του θα φέρει νέας γενιάς ηλεκτρονικά και όπλα. Το σκάφος αποτελεί «αδελφό» πλοίο του σε υπηρεσία «Μέγας Πέτρος».

Το «Pyotr Velikiy» ή αλλιώς «Μέγας Πέτρος» είναι το τέταρτο καταδρομικό πλοίο του ρωσικού Ναυτικού και συγκεκριμένα της κλάσης Kirov με αρχική ονομασία «Yuri Andropov».

Το όνομα του καταδρομικού άλλαξε με την πτώση της ΕΣΣΔ.

Η κλάση θωρηκτών Kirov είναι η μεγαλύτερη κλάση σκαφών που υπηρετούν στο ρωσικό Ναυτικό σήμερα. Το μήκος του σκάφους ανέρχεται στα 252 μέτρα, πλάτος 28,5 μέτρα και βύθισμα 9,1 μέτρα ενώ το πλήρες εκτόπισμα είναι 28.000 τόνοι. Η πρόωση του σκάφους είναι συνδυασμός αντιδραστήρων και ατμοστρόβιλων CONAS (Combined nuclear and steam) και απαρτίζεται από δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες ΚΝ-3 και δύο ατμοστροβίλους GT3A-688.

Το σύστημα αυτό πρόωσης δίνει στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων και εμβέλεια αποστολής 2000 χλμ. στους 30 κόμβους με συνδυασμό CONAS ή απεριόριστη με τους δύο ΚΝ-3 και ταχύτητα 20 κόμβων. Το σκάφος διαθέτει δύο κύρια ραντάρ έρευνας 3D τα Voskhod MR-800 και Fregat MR-710, 2 ραντάρ ναυτιλίας Palm, και δύο σόναρ (ένα στο σκάφος και ένα συρόμενο)

Ο οπλισμός του κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός:

Διαθέτει 20 πυραύλους κατά στόχων επιφανείας P-700 Granit (SS-N-19 Shipwreck), 14 βλήματα SS-N-14 για ανθυποβρυχιακές αποστολές, 96 (στο σκάφος Pyotr Velikhy 48) αντιαεροπορικά βλήματα S-300F (SA-N-6 Grumble), 128 βλήματα 9K95 Tor (SA-N-9 Gauntlet) για άμυνα σημείου, και 44 πυραυ΄λους OSA-MA (SA-N-4 Gecko για μικρότερες αποστάσεις. Υπάρχει ακόμη ένα διπλό πυροβόλο AK-130 τρων 130 χλστ. και μέχρι και 6 ΑΚ-630 εξάκανα των 30 χλστ. και τέλος 6 αντιπυραυλικλα συστήματα 6 × CADS-N-1 Kashtan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πλήρωμά του ανέρχεται στα 710 άτομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.