To Σελίντοβο έπεσε καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις αποχωρούν από την πόλη με όποιο τρόπο μπορούν και αύριο αναμένεται οι Ρώσοι να ανακοινώσουν την κατάληψη της πόλης.

">

Η ήττα είναι πολύ μεγάλη για τους που Ουκρανούς, καθώς πρόκειται για μία στρατηγική πόλη η οποία δεν αποτελεί μόνο μέρος της προστασίας του Ποκρόβσκ, αλλά στην ουσία αποτελούσε το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο πριν από την περιφέρεια του Ντνίπρο!

Το Σελίντοβο απέχει 29 χιλιόμετρα από το Ποκρόβσκ αλλά μόλις 11 από την περιφέρεια του Ντνίπρο!

Ο αναπληρωτής διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων που αποχωρούν αυτή τη στιγμή από το Σελίντοβο, ο Μαξίμ Ζόριν, ζήτησε να οχυρωθεί η περιφέρεια του Ντνίπρο από τώρα και να μην περιμένει το Κίεβο να το κάνει την τελευταία στιγμή.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια του Ντνίπρο όπως και η περιφέρεια της Ζαπορίζια, είναι κυρίως πεδινές εκτάσεις μέχρι και τις πρωτεύουσες των περιφερειών, με τα αντίστοιχα ομώνυμα ονόματα.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η σχετικά εύκολη πτώση του Σελίντοβο που σημαίνει ότι σε αυτό τον τομέα οι Ουκρανοί έχουν ιδιαίτερη έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού.

Αυτό θα έχει συνέπειες και στο Ποκρόβσκ. Αν το Ποκρόβσκ ενισχυθεί με ουκρανικές εφεδρείες αυτές θα αποσυρθούν από τα μέτωπα του Τορέτσκ και του Τσάσιβ Γιαρ, που τότε σημαίνει ότι θα χαθούν αυτές οι πόλεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είναι τα πράγματα οι απανωτές ήττες για τους Ουκρανούς μοιάζουν αναπόφευκτες.