Στην ανακοίνωση ότι ο Τουρκικός στόλος αναμένεται να επιστρατεύσει 92 πλοία και δεκάδες ακόμη αεροπορικά σκάφη, προχώρησε το Υπουργείο Άμυνας της γείτονος χώρας, ενόψει νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

">

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση «Θαλασσόλυκος» θα λάβει χώρα στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και σε τμήματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ρίχνοντας λάδι σε μια «φωτιά» που ούτως ή άλλως είναι «φουντωμένη» εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Η στρατιωτική επιχείρηση «Θαλασσόλυκος» διεξάγεται κάθε χρόνο ωστόσο το 2023 είχε ακυρωθεί. Φέτος, όμως η συγκεκριμένη άσκηση διεξήχθη όχι μία αλλά δύο φορές τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Μάιο.

Οι επιθετικές διπλωματικές τακτικές εκ μέρους του Ισραήλ καθώς επίσης και οι ενδείξεις πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου που στην Κρήτη μετά από ανακοινώσεις ενεργειακών εταιρειών, θορύβησαν τους Τούρκους, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε μια εκ νέου επίδειξη του ναυτικού τους και όχι μόνο πολεμικού δυναμικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αυτό που χρειάζεται να αναφέρουμε, είναι πως μέχρι στιγμής οι Τούρκοι στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλασσόλυκος» αναμένεται να «βγάλουν» στις θάλασσες 92 πολεμικά πλοία επιφανείας, 7 υποβρύχια, 15 αεροσκάφη, 14 ελικόπτερα καθώς επίσης και 22 μη επανδρωμένα σκάφη.