ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκία: Με τα drone σαρώνουν κουρδικούς στόχους στην Συρία

Χτυπήματα κατά των Κούρδων που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Τουρκία: Με τα drone σαρώνουν κουρδικούς στόχους στην Συρία

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων ανακοίνωσαν ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές με drones στη βορειοανατολική Συρία το βράδυ της Παρασκευής είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 μαχητών και τον τραυματισμό 11 αμάχων.

Τα πλήγματα σε περιοχές που ελέγχονται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έγιναν μια ημέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνησή του δεν θα δίσταζε να δράσει εναντίον των υπό την ηγεσία των Κούρδων ομάδων στη βόρεια Συρία, εάν προχωρήσει σε σχέδια διεξαγωγής τοπικών εκλογών.

Η Τουρκία κατηγορεί τις ομάδες για διασυνδέσεις με Κούρδους μαχητές που απαγορεύονται στην Τουρκία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τις θέσεις τους 8 φορές, εκτός από τα σπίτια και τα οχήματα πολιτών μέσα και κοντά στη βόρεια πόλη Καμισλί. Τέτοια τουρκικά πλήγματα είναι συνηθισμένα στη βορειοανατολική Συρία.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι ενώ οι παραϊατρικοί της προσπαθούσαν να φτάσουν στις περιοχές που δέχθηκαν επίθεση, μια τουρκική επιδρομή έπληξε ένα από τα ασθενοφόρα της, θέτοντας το εκτός λειτουργίας.

Πρόσθεσε ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Αμούντα, δυτικά του Καμισλί. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Τουρκία για τις επιχειρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.