ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκία: Θα μείνουμε στην Λιβύη για πάντα!

Τουρκία: Θα μείνουμε στην Λιβύη για πάντα!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στο αίτημα της μικτής στρατιωτικής επιτροπής «5 + 5» προκειμένου να παγώσει τις στρατιωτικές συμφωνίες και τα μνημόνια συνεννόησης, με την Άγκυρα και τη Μόσχα. Μάλιστα, η Τουρκία επιμένει στην στρατιωτική παρουσία της στη Λιβύη παρά την απόφαση της Λιβυκής Επιτροπής.

Οι δηλώσεις του Ακάρ ήρθαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αρχηγό της Προσωρινής Κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας, Μοχάμεντ Άλι Αλ Χαντάντ και τον Υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, στρατηγό Ζακίρ Χασάνοφ, στην Κωνσταντινούπολη, την Τρίτη, στο περιθώριο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας, που εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, «ο Ακάρ συζήτησε με τον Αλ Χαντάντ τα περιφερειακά ζητήματα και τα θέματα ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών» και τον διαβεβαίωσε ότι «η Τουρκία δεν είναι ξένη δύναμη στη Λιβύη», σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τα ιδιωτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία της Τουρκίας, σήμερα, Τετάρτη.

Τόνισε «τη συνεχή υποστήριξη της Άγκυρας στους Λίβυους αδελφούς στον δίκαιο σκοπό τους, σύμφωνα με την αρχή ότι η Λιβύη είναι για τους Λίβυους», τονίζοντας μάλιστα «την 500χρονη αδελφότητα μεταξύ των δύο λαών», σύμφωνα με τη δήλωση.

Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν την πρώτη απάντηση σε ένα υπόμνημα που έστειλε η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή της Λιβύης «5 + 5» στο Προεδρικό Συμβούλιο, την Προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ζητώντας «απομάκρυνση όλων των μισθοφόρων σε όλη τη Λιβύη, ή πάγωμα όλων των στρατιωτικών συμφωνιών με οποιαδήποτε ξένη χώρα ή ξένη οντότητα σε όλη την επικράτεια χωρίς εξαίρεση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδιαίτερα σε μνημόνια συμφωνίας με την Τουρκία και τη Ρωσία, και να το ανακοινώσει επίσημα έως ότου ο αρχηγός του κράτους εκλεγεί απευθείας από το λαό , ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή της εξόδου και αποχώρησης όλων των μισθοφόρων, μαχητών και ξένων δυνάμεων από τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.