Μία νεαρή γυναίκα πήδηξε από κτίριο στην Τουρκία για να ξεφύγει από τους απαγωγείς της, που την κρατούσαν.
Έπεσε με δύναμη στο έδαφος από ύψος περίπου δέκα μέτρων, με τις σκληρές εικόνες να καταγράφονται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media.
Οι εικόνες από την πτώση κάνουν τον γύρο του διαδικτύου στη γειτονική χώρα, σε μία ακόμα υπόθεση απαγωγής. Η Σιρίν, ηλικίας 19 ετών, φαίνεται να κρέμεται από παράθυρο σε κτίριο της Αττάλειας και μετά πέφτει στο κενό.
Πρώτα προσγειώνεται πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια στο πεζοδρόμιο.
Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε από γείτονες λίγο πριν την πτώση, προσπάθησε να αποτρέψει την γυναίκα από το να πηδήξει, σύμφωνα με την τουρκική Cumhuriyet.
Η κοπέλα είπε στις αρχές ότι την κρατούσαν διά της βίας.
«Βοηθήστε με, με έχουν απαγάγει. Με απήγαγαν και με πήραν όμηρο, είναι από το Ιράν. Είναι κύκλωμα. Προσπάθησαν να με πουλήσουν. Με κατέγραψαν σε βίντεο και απείλησαν την οικογένειά μου», είπε η Σιρίν σύμφωνα με την εφημερίδα.
Μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι άκουσαν την νεαρή γυναίκα να φωνάζει από την κουζίνα του διαμερίσματος, λέγοντας ότι θέλει να πεθάνει.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αττάλειας ενώ έρευνα διεξάγει η αστυνομία.
Συχνές οι απαγωγές στην Τουρκία
Το φαινόμενο των απαγωγών δεν είναι «καινούριο» στην Τουρκία, καθώς συχνά αντίστοιχα περιστατικά γίνονται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Κάποιες φορές, οι απαγωγείς επιτίθενται σε επιχειρηματίες για να ζητήσουν λύτρα.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εφημερίδα Haber Turk ανέφερε την απαγωγή ενός επιχειρηματία από το Κατάρ από συμμορία που ζήτησε 400 χιλ. δολάρια για να τον ελευθερώσει.
Άλλες φορές, οι απαγωγές παίρνουν πιο «πολιτική» τροπή.
Τον Ιούλιο του 2020, ένας φοιτητής δημοσιογραφίας από το Κατάρ ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα απαγωγής στην Κωνσταντινούπολη, αφού έφυγε από το εμιράτο λόγω μίας αμφιλεγόμενης ανάρτησης στο Facebook.
Τον Ιανουάριο, ο κοινωνικός ακτιβιστής Γκοκάν Γκιουνές απήχθη από τους δρόμους της τουρκικής πρωτεύουσας και κρατήθηκε για έξι ημέρες. Ως μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (ESP), Κατήγγειλε τον πολιτικό εκφοβισμό.
Σειρά απαγωγών καταγράφηκαν στην χώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, όταν η Άγκυρα αγωνιζόταν απέναντι στο κουρδικό PKK, στα νοτιοανατολικά της χώρας.