ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση»

Όσα υποστηρίζει η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Πινάρ Κάρα

Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση»

Η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Πινάρ Κάρα, υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία θα διασφαλίζει την ειρήνη στην Κύπρο ως “εγγυήτρια δύναμη”.

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι “βλάπτει το πνεύμα αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ” και την κάλεσε “να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της”.

Σε δηλώσεις της, σύμφωνα με το philenews.com είπε ότι “θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση”.

Πρόσθεσε ότι “με τις συμφωνίες εγγυήσεων βρισκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν. Η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ειρήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”.

Για την Ελλάδα, η Πινάρ Κάρα υποστήριξε ότι παρά τις εκκλήσεις της Τουρκίας στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, η Αθήνα “συνεχίζει τις ενέργειές της, που υποβαθμίζουν το αποστρατικοποιημένο καθεστώς του ανατολικού Αιγαίου, σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της που καθορίζονται από διεθνείς συμφωνίες”.

“Γίνονται απαραίτητες προσπάθειες δια της διπλωματικής οδού κατά της παράνομης, προκλητικής και επιθετικής στάσης της Ελλάδας και δίνεται η απαραίτητη απάντηση στο πεδίο στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας. Και πάλι, η στάση της Ελλάδας να συνάπτει συμμαχίες εντός του ΝΑΤΟ αναζητώντας υποστήριξη και οπλισμό βλάπτει τόσο το πνεύμα αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ όσο και τις διμερείς σχέσεις. Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη, παράνομη στάση και τις προσπάθειές της να εμπλέξει τρίτα μέρη σε προβλήματα, καθώς και να επιδείξει ειλικρινή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων βάσει του διεθνούς δικαίου, μέσω διαλόγου και ειρηνικών μεθόδων στην βάση των σχέσεων καλής γειτονίας”, ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, η κ. Κάρα επιβεβαίωσε ότι οι αντιπροσωπείες των ΥΠΑΜ των δύο πλευρών πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση στην Άγκυρα όπου και συζήτησαν το ζήτημα των F-35. “Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε. Και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις προοπτικές και τις δικές τους θέσεις. Η δεύτερη συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον εντός μερικών μηνών. Στις συνομιλίες συζητούνται μέθοδοι επίλυσης των προβλημάτων”, είπε τέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.